Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Qualcomm αλλάζει την ονοματολογία των επεξεργαστών της, απλοποιώντας τα

    Η Qualcomm ανακοίνωσε ορισμένες βασικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο θα ονομάζει τους επεξεργαστές Snapdragon, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης από το τριψήφιο σύστημα αρίθμησης που χρησιμοποιεί για τη διαφοροποίηση μεταξύ των προϊόντων της εδώ και χρόνια.
    Αρχικά, το Snapdragon θα υπάρχει πλέον ως αυτόνομη μάρκα, ξεχωριστή από την επωνυμία "Qualcomm" (η οποία δεν θα εμφανίζεται τόσο πολύ στις μάρκες της). Είναι μια κατεύθυνση στην οποία η εταιρεία άρχισε να κινείται νωρίτερα φέτος (το σήμα Snapdragon 888 Plus, για παράδειγμα, δεν είχε τη λέξη "Qualcomm"), αλλά τα σημερινά νέα ενισχύουν αυτό το σχέδιο για το μέλλον. Η μεγαλύτερη αλλαγή μπορεί να είναι στον τρόπο με τον οποίο η εταιρεία χειρίζεται πραγματικά την ονομασία των προϊόντων ημιαγωγών της.

    Για χρόνια, η Qualcomm χαρακτηρίζει τα τσιπ της με τριψήφια ονόματα, όπως το Snapdragon 480, το Snapdragon 765 ή το Snapdragon 888. Ο πρώτος αριθμός ενημέρωσε γενικά τους πελάτες πόσο ισχυρό ήταν το τσιπ (με τα τσιπ της σειράς 8 να χρησιμεύουν ως ναυαρχίδες, ενώ 4 -τα μοντέλα της σειράς ήταν για entry level προϊόντα). Ο δεύτερος αριθμός συνήθως έδειχνε ετήσιες εκδόσεις γενιάς (από Snapdragon 865 σε 875), ενώ οι αλλαγές στον τρίτο αριθμό έδειχναν γενικά περισσότερες μικρές ενημερώσεις (όπως το Snapdragon 765G στο Snapdragon 768G). Το πρόβλημα είναι ότι, εκτός από το ότι είναι ελαφρώς μπερδεμένο στην παρακολούθηση, η Qualcomm απλώς ξεμένει από αριθμούς στο σχήμα ονοματοδοσίας της. Η σειρά της σειράς 8 χτύπησε τον Snapdragon 888 πέρυσι, η σειρά 7 βρίσκεται ήδη στον Snapdragon 780 και η σειρά 6 βρίσκεται ήδη στο χείλος του γκρεμού με τον Snapdragon 695. Στο μέλλον, ωστόσο, η Qualcomm λέει ότι θα μεταβεί σε "ένα μονοψήφιος αριθμός σειράς και γενιάς, ευθυγραμμισμένος με άλλες κατηγορίες προϊόντων", ξεκινώντας με την επικείμενη ανακοίνωση της επόμενης ναυαρχίδας της σειράς 8 (η οποία προηγουμένως αναμενόταν να ονομάζεται Snapdragon 898, βάσει του παλιού μοτίβου της Qualcomm).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.