Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Qualcomm ανακοίνωσε την νέα έκδοση 4+ της τεχνολογίας QuickCharge

    Η Qualcomm είχε ανακοινώσει την έκδοση 4.0 της τεχνολογίας QuickCharge τον Νοέμβριο. Η έκδοση εκείνη πρόσφερε βελτιώσεις έναντι της προηγούμενης έκδοσης, επιτρέποντας 5 ώρες χρήσης μιας συσκευής με μόλις 5 λεπτά φόρτισης, σύμφωνα πάντα με την ίδια. Με την έκδοση 4+ η Qualcomm έρχεται να προσφέρει επιπλέον βελτιώσεις στην τεχνολογία της.

     

    Σύμφωνα με την Qualcomm, η έκδοση 4+ είναι 15% ταχύτερη και 30% πιο αποδοτική σε σύγκριση με την έκδοση 4.0, μειώνοντας και την θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά την φόρτιση έως και 3 βαθμούς Κελσίου. Το πρώτο smartphone το οποίο θα αξιοποιεί την νέα αυτή έκδοση, είναι το Nubia Z17 της Κινεζικής ZTE.

     

    5932aeeb46985_quick_charge_4plusfeatures.jpg

     

    Γενικότερα, συσκευές που θα φέρουν την σήμανση 4+, θα υποστηρίζουν τρεις τεχνολογίες που στόχο έχουν την ταχύτερη και ασφαλέστερη φόρτιση της συσκευής. Δυνατότητες dual charging, σύστημα intelligent thermal balancing και επιπλέον προηγμένες τεχνολογίες ασφαλείας.

     

    Εν συντομία η τεχνολογία dual charging προϋποθέτει την παρουσία και ενός δεύτερου ενσωματωμένου power management chip, το οποίο είναι σε θέση να κόψει την ταχύτητα φόρτισης στο μισό, εφόσον καταστεί ανάγκη, το σύστημα intelligent thermal balancing, οδηγεί την παροχή ρεύματος από το κανάλι που παρουσιάζει τις χαμηλότερες θερμοκρασίες, μειώνοντας την εμφάνιση hot spots, ενώ επιπλέον θα παρακολουθούνται και οι θερμοκρασίες στο σασί της συσκευής και στην Type C υποδοχή για αποφυγή υπερφόρτισης αυτής.

     

    Η έκδοση 4+ αναμένεται να εμφανιστεί σε συσκευές οι οποίες θα εμφανιστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.