Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η Qualcomm ανακοίνωσε την νέα της σειρά επεξεργαστών 48 πυρήνων για data centers

    Η Qualcomm ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την αποστολή των πρώτων δειγμάτων επεξεργαστών της νέας σειράς Centriq 2400, σε επιλεγμένους πελάτες της. Η νέα σειρά αποτελείται από μοντέλα με έως και 48 custom σχεδίασης πυρήνες Falkor, συμβατούς με ARMv8 και κατασκευάζεται με προηγμένη τεχνολογία 10nm FinFET. Η Qualcomm ελπίζει με την νέα σειρά να αλλάξει την αγορά των επεξεργαστών για servers, στην οποία κυριαρχεί η αρχιτεκτονική x86.

     

    Η Qualcomm είναι η πρώτη εταιρία η οποία διαθέτει server επεξεργαστή κατασκευασμένο με μια οποιαδήποτε μέθοδο κατασκευής των 10nm, δεδομένων των καθυστερήσεων της Intel και η εταιρία δεν χάνει την ευκαιρία να το τονίσει αυτό. Μάλιστα η Qualcomm φρόντισε να πραγματοποιήσει και μια ζωντανή παρουσίαση του νέου της επεξεργαστή, στην οποία έτρεξαν Apache Spark και Hadoop σε Linux, καθώς και Java, σε έναν Qualcomm Centriq 2400 επεξεργαστή.

     

    58494b1dba930-Centriq-2400AnandChandrasekher.jpg

     

    Η νέα σειρά προσφέρει χαμηλό κόστος χρήσης, υψηλές επιδόσεις, αλλά και υψηλή ενεργειακή απόδοση, σχεδιασμένη για την πλειοψηφία των εργασιών που πραγματοποιούνται σε ένα data center. Η ευρεία διαθεσιμότητά τους θα ξεκινήσει στο δεύτερο μισό του 2017.

     

    Centriq_2400 servers.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.