Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Η Samsung αντιμετωπίζει πρόβλημα μόλυνσης εργοστασίου παραγωγής DRAM

    Το κατασκευαστικό τμήμα της Samsung, που ασχολείται με την παραγωγή DRAM chips, αντιμετωπίζει πρόβλημα από λάθη που συνέβησαν λίγες εβδομάδες πριν. Αυτά τα λάθη πήραν τη μορφή της μόλυνσης των καθαρών δωματίων (clean rooms), όπου όλα τα μηχανήματα που είναι απαραίτητα για την κατασκευής των chips σε wafers 200nm μολύνθηκαν. Αποτέλεσμα ήταν η Samsung να απολέσει αρκετά εκατομμύρια δολάρια, καθώς τα wafers που μολύνθηκαν πρέπει να απορριφθούν.

     

    Τα καθαρά δωμάτια (clean rooms) είναι απαραίτητα στη βιομηχανία παραγωγής chip καθώς η όλη διαδικασία παραγωγής χρειάζεται να είναι καθαρή από σωματίδια στην ατμόσφαιρα. Η Samsung απέτυχε να κρατήσει έναν τέτοιο χώρο καθαρό, με αποτέλεσμα τη μόλυνση όλων των μηχανημάτων και σε συνέχεια όλων των wafers που παράχθηκαν.  Η Samsung παραδέχθηκε ότι έχασε αρκετά δισ. νοτιοκορεάτικων won που σημαίνει αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Έκτοτε η παραγωγή αποκαταστάθηκε και ελπίζουμε ότι αυτή η εξέλιξη δεν θα επηρεάσει τις τιμές DRAM ανά τον κόσμο, καθώς η Samsung είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής DRAM chips του πλανήτη.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.