Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Samsung ξεκίνησε την παραγωγή SSD χωρητικότητας 30,72 TB

    Μπορεί η Western Digital και η Seagate να υπόσχονται δίσκους χωρητικότητας έως και 40TB μέχρι το 2025, αλλά οι κατασκευαστές SSD έχουν ήδη να επιδείξουν αποθηκευτικό μέσο των 30,72 TB. Πιο συγκεκριμένα η Samsung ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε ήδη να παράγει μαζικά έναν 2,5'' SSD με SAS interface αυτής της χωρητικότητας, με στόχο κυρίως τις μεγάλες επιχειρήσεις, ο οποίος εντάσσεται στην σειρά PM1643.

     

    Ο δίσκος αυτός αξιοποιεί μνήμες V-NAND με 3bit 512 Gigabit chips 64 επιπέδων, προκειμένου να προσφέρει την χωρητικότητα αυτή, χωρητικότητα η οποία είναι η διπλασία σε σε σχέση με την μέγιστη χωρητικότητα που πρόσφερε η προηγούμενη σειρά της Samsung τον Μάρτιο του 2016. Η Samsung έχει χρησιμοποιήσει 32 NAND flash packages του 1TB στον νέο PM1643. 

     

    Σχεδόν διπλάσιες είναι και οι επιδόσεις του νέου μοντέλου των 30,72TB, έναντι του αντίστοιχου κορυφαίας χωρητικότητας που είχε παρουσιαστεί το 2016. Σε τυχαία προσπέλαση τα IOPS φτάνουν τα 400000 IOPS και 50000 IOPS σε ανάγνωση και εγγραφή αντίστοιχα, με τις ταχύτητες σε σειριακή προσπέλαση να φτάνουν τα 2100MB/s και 1700 MB/s σε ανάγνωση και εγγραφή αντίστοιχα. Η Samsung έχει συνδυάσει εννέα controllers υψηλών επιδόσεων σε ένα πακέτο, ενώ μέσω τεχνολογίας Through Silicon Via (TSV), διασυνδέει 8Gb DDR4 chips, δημιουργώντας 10 TSV DRAM packages των 4GB, για συνολικά 40GB DDR4 cache. Είναι η πρώτη φορά που αξιοποιείται η τεχνολογία TSV σε SSD.

     

    Samsung-30.72TB-SSD_03.jpg

     

    Για την αξιοπιστία των δεδομένων, η Samsung έχει ενσωματώσει τεχνολογίες hardware και το κατάλληλο λογισμικό, με υποστήριξη για προστασία μεταδεδομένων, τεχνολογία διατήρησης και ανάκτησης δεδομένων σε περίπτωση απότομης απώλειας της παροχής ρεύματος, αλλά και αλγόριθμο error correction code (ECC) για υψηλής αξιοπιστία και ελαχιστοποίηση της ανάγκης συντήρησης του αποθηκευτικού μέσου. Επιπλέον ο SSD μπορεί να υπομείνει μία πλήρη εγγραφή ανά μέρα για διάρκεια πέντε χρόνων, όσο είναι και η διάρκεια της παρεχόμενης εγγύησης του.

     

    Η Samsung ξεκίνησε την παραγωγή του μοντέλου των 30,72 TB τον Ιανουάριο και σκοπεύει να επεκτείνει την σειρά με μοντέλα μικρότερων χωρητικοτήτων, πιο συγκεκριμένα μοντέλα των 15,36TB, 7,68TB, 3,84TB, 1,92TB, 960GB και 800GB, με στόχο να δώσει παραπάνω κίνητρα σε επιχειρήσεις να μεταβούν σκληρούς δίσκους σε SSDs.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.