Jump to content


  • yanni
    yanni

    Η Seagate ελπίζει να διπλασιάσει τις ταχύτητες των μηχανικών δίσκων χάρη στην νέα τεχνολογία Multi Actuator

    Η Seagate ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία την οποία αναμένεται να εφαρμόσει σύντομα σε μελλοντικά της μοντέλα. Η νέα αυτή τεχνολογία ονομάζεται "Multi Actuator" και υπόσχεται έως και διπλάσιες ταχύτητες και IOPS από τους μηχανικούς δίσκους που θα την αξιοποιούν, σε σχέση με τα αντίστοιχα μοντέλα που διατίθενται σήμερα.

     

    Όπως εξηγεί η Seagate στο σχετικό της blog post, οι σημερινοί σκληροί δίσκοι διαθέτουν έναν μηχανισμό ο οποίος ονομάζεται actuator και ο οποίος αναλαμβάνει να κινήσει τις κεφαλές οι οποίες διαβάζουν ή γράφουν δεδομένα πάνω στα platters των δίσκων. Ένας σύγχρονος δίσκος θα μπορούσε να έχει 8 platters και 16 κεφαλές, επιτρέποντας την ανάγνωση ή εγγραφή δεδομένων και στις δύο πλευρές του κάθε platter. Με τους σκληρούς δίσκους να έχουν μόνο έναν actulator, μπορούν μόνο να γράφουν ή να διαβάζουν δεδομένα κάθε φορά, με τις κεφαλές να είναι όλες συγχρονισμένες μεταξύ τους. Μάλιστα κάθε φορά μόνο μία από τις κεφαλές διαβάζει ή γράφει δεδομένα.

     

    Στην πρώτη έκδοση της τεχνολογίας "Multi Actuator", η Seagate διπλασιάζει τους actulators στους σκληρούς δίσκους, με τον κάθε έναν εκ των δύο να αναλαμβάνει να κινήσει τις μισές κεφαλές. Η τεχνολογία "Multi Actuator" επιτρέπει στον δίσκο που την αξιοποιεί, να φαίνεται στο σύστημα ως δύο δίσκοι και άρα να μπορεί να δεχθεί δύο εντολές ταυτόχρονα. Δεδομένου ότι η κίνηση των δύο actulators είναι ανεξάρτητη μεταξύ τους, επιτρέποντας την ταυτόχρονη ανάγνωση από δύο σημεία του δίσκου, την ταυτόχρονη εγγραφή σε δύο σημεία του δίσκου ή την ταυτόχρονη ανάγνωση και εγγραφή από δύο διαφορετικά σημεία του δίσκου, υπό ιδανικές συνθήκες αυτό θα μπορούσε να σημάνει διπλασιασμό στην ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, αλλά και στα IOPS που επιτυγχάνει ο μηχανικός δίσκος.

     

     

    Η Seagate δεν έχει ακόμα γνωστοποιήσει το πότε θα ξεκινήσει να διαθέτει τους νέους αυτούς σκληρούς δίσκους με την τεχνολογία "Multi Actuator", αλλά πιθανόν δεν θα αργήσουμε να δούμε τέτοια μοντέλα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο James Borden της Seagate, η τεχνολογία "Multi Actuator" βασίζεται σε βιομηχανικά πρότυπα και τεχνολογίες που ήδη αξιοποιούνται, οπότε ως τεχνολογία μπορεί να ενσωματωθεί στην υπάρχουσα υποδομή, πολύ εύκολα και γρήγορα.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.