Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η SpaceX θα μεταφέρει το πρώτο πλήρωμα "ερασιτεχνών αστροναυτών" σε τροχιά

    Το πρώτο πλήρωμα «ερασιτεχνών αστροναυτών» στον κόσμο ετοιμάζεται να απογειωθεί σε μια αποστολή που θα τους μεταφέρει σε τροχιά γύρω από τη Γη το Σαββατοκύριακο. Οι τέσσερις πολίτες, οι οποίοι έχουν περάσει τους τελευταίους μήνες εκπαίδευση αστροναυτών, πρόκειται να εκτοξευθούν με τον πύραυλο Falcon 9 της SpaceX από το Διαστημικό Κέντρο Kennedy της Φλόριντα στις 8.02μμ τοπική ώρα την Τετάρτη (01.02 ώρα Ελλάδος τη Πέμπτη).

    Αν δεν προκύψουν δυσλειτουργίες, οι δύο άνδρες και δύο γυναίκες της αποστολής Inspiration4 αναμένεται να κάνουν τροχιά γύρω από τον πλανήτη για τρεις ή τέσσερις ημέρες, πραγματοποιώντας πειράματα και θαυμάζοντας τη θέα μέσα από ένα γυάλινο θόλο τοποθετημένο στην κάψουλα Dragon, πριν εκτοξευθούν πίσω στον Ατλαντικό Ωκεανό.

    Η αποστολή αυτή παρουσιάστηκε ως «η πρώτη παγκόσμια αποστολή σε όλο τον κόσμο σε τροχιά». Η εκτόξευση είναι η τελευταία που προωθεί τις αρετές του διαστημικού τουρισμού και ακολουθεί τις υποτρόχιες πτήσεις που έγιναν τον Ιούλιο από τον Sir Richard Branson στο SpaceShipTwo της Virgin Galactic - η οποία έκτοτε έχει καθηλωθεί λόγω εκτροπής της από την προκαθορισμένη πορεία - και του Mr Amazon - Τζεφ Μπέζος - με τον πύραυλο New Shepard της Blue Origin.

    Ενώ το πλήρωμα του Inspiration4 έχει κάνει μαθήματα πτήσης, συνεδρίες φυγοκέντρησης για να γνωρίσει τις δυνάμεις G της εκτόξευσης και ώρες εκπαίδευσης στον προσομοιωτή κάψουλας της SpaceX, η αποστολή θα είναι σχεδόν πλήρως αυτοματοποιημένη. Η κάψουλα πρόκειται να περιστρέφεται γύρω από τη Γη σε υψόμετρο 575 χιλιομέτρων, περίπου 93 μίλια υψηλότερα από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.