Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Η Thermaltake ανακοίνωσε την ψύκτρα Engine 27 σε συνεργασία με την Coolchip

    Όσοι θυμούνται την ψύκτρα Sandia, η οποία είχε παρουσιαστεί το 2011 θα γνωρίζουν ότι ποτέ δεν υπήρξε κάποιο εμπορικό προϊόν που να χρησιμοποιεί τον πρωτοποριακό σχεδιασμό της. Στην περσινή CES 2015 η Coolchip είχε παρουσιάσει ένα πρωτότυπο της ψύκτρας αυτής.

     

    Η Thermaltake σε συνεργασία με την Coolchip, κυκλοφόρησε την Engine 27, μία ψύκτρα χαμηλού προφίλ με ύψος μόλις 27 mm από το οποίο πήρε και όνομά της. Η ψύκτρα αυτή διαμέτρου 60 mm, αποτελείται από μία μεταλλική βάση η οποία έρχεται σε επαφή με τον επεξεργαστή, πάνω στην οποία περιστρέφεται μία μεταλλική ψύκτρα, με ένα σχεδιασμό που μοιάζει με ανεμιστήρα, μέσω ενός αγώγιμου λιπαντικού.

     

    30a.jpg30b.jpg

     

    Με την περιστροφή της ψύκτρας γίνεται η απαγωγή της θερμότητας. Η Thermaltake διαφοροποίησε τον αρχικό σχεδιασμό της ψύκτρας αυτής και πρόσθεσε ένα σταθερό αλουμινένιο στέλεχος το οποίο βοηθάει και αυτό στην ψύξη του επεξεργαστή αφού ο αέρας διαχέεται μέσω των fins του.

     

    pic2.jpg30c.jpg

    Η εταιρία ισχυρίζεται ότι διαθέτει χαμηλά επίπεδα θορύβου, μόλις στα 13-25 dBA, ανάλογα με την ταχύτητα περιστροφής του, η οποία κυμαίνεται ανάμεσα στις 1500-2500 στροφές ανά λεπτό. Το βάρος της είναι 310 γραμμάρια και υποστηρίζει όλα τα LGA115x sockets (LGA1156/LGA1155 /LGA1151/LGA1150).

    pic6.jpgpic5.jpg

     

    Ο ανεμιστήρας/ψύκτρα διαθέτει και δυνατότητα ελέγχου μέσω της μητρικής και σύμφωνα με την Coolchip θα μπορεί να ψύξει ικανοποιητικά επεξεργαστές με μέγιστο TDP τα 70 Watts. Η τιμή στην οποία θα διατεθεί η Engine 27 δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.