Jump to content



  • yanni
    yanni

    Η WD ανακοίνωσε τους πρώτους σκληρούς με ήλιο για τον τελικό καταναλωτή

    Η θυγατρική της Western Digital, HGST, εδώ και τρία χρόνια διαθέτει σκληρούς δίσκους που χρησιμοποιούν ήλιο, αντί για αέρα, σε datacenters. Οι πρώτοι δίσκοι όμως που θα απευθύνονται στον τελικό καταναλωτή και θα χρησιμοποιούν ήλιο, θα φέρουν το λογότυπο της Western Digital και θα προσφέρουν χωρητικότητα 8TB.

     

    Η Western Digital δεν δημιουργεί κάποια νέα σειρά προϊόντων, αλλά θα δούμε τους νέους αυτούς δίσκους να ενσωματώνονται σε ήδη υπάρχουσες σειρές. Έτσι  θα κυκλοφορήσουν δίσκοι που χρησιμοποιούν ήλιο ως WD Red Pro, WD Red και WD Purple, αλλά και μοντέλα εξωτερικών δίσκων My Cloud, My Book και My Book Duo.

     

    Χάρη στο ήλιο οι δίσκοι προσφέρουν χαμηλότερη κατανάλωση και θόρυβο, με παράλληλα υψηλότερες επιδόσεις, έναντι των παραδοσιακών σκληρών δίσκων.

     

    hgst-hdd-helium-advantage.jpg

     

    Όπως και με τους παραδοσιακούς δίσκους, κάθε μοντέλο θα απευθύνεται σε συγκεκριμένο καταναλωτικό κοινό. Έτσι, στην περίπτωση των δίσκων που θα πωλούνται ως WD Red και WD Purple, τα platters τους περιστρέφονται στις 5400 στροφές, ενώ στην περίπτωση του WD Red Pro, η ταχύτητα περιστροφής φτάνει τις 7200 στροφές. Επιπλέον ο WD Red Pro διαθέτει προστασία έναντι των κραδασμών, που επιτρέπει την τοποθέτησή του σε θήκες NAS που μπορούν να δεχθούν έως και 16 συνολικά δίσκους. Οι WD Red προορίζονται για χρήση σε NAS με έως 8 θέσεις για δίσκους, ενώ οι WD Purple σε συστήματα παρακολούθησης για 24/7 λειτουργία.

     

    wd_red_nas_hdd.jpg

     

    Αρχικά η Western Digital θα διαθέσει στην αγορά τα My Book (WDBFJK0080HBK) και My Book για Mac (WDBYCC0080HBK) στην τιμή των $299.99, τα οποία πιθανόν θα ενσωματώνουν δίσκους των 5400 στροφών.  Η τιμή αυτή είναι περίπου $70 υψηλότερη από αυτή του Archive  της Seagate, ο οποίος είναι επίσης 8TB χωρητικότητας, αλλά εσωτερικός, πάνω από έναν χρόνο διαθέσιμος στην αγορά και χρησιμοποιεί SMR platters.

     

    Πηγή: Western Digital Introduces Its First Helium-Filled HDDs for Consumer Applications


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.