Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ιδιαίτερα δυνατό hardware αναμένεται να διαθέτει το XBox Scorpio με βάση τις τελευταίες πληροφορίες

    Αυτή την εβδομάδα είχαμε την διαρροή σημαντικών πληροφοριών στο διαδίκτυο, όσον αφορά τεχνικά χαρακτηριστικά του XBox Scorpio, την νέας κονσόλας της Microsoft η οποία έρχεται να διαδεχθεί το XBox One και να ανταγωνιστεί το PlayStation 4 Pro της Sony.

     

    Οι πληροφορίες αυτές προέρχονται από ένα white paper σχετικά με την κονσόλα, το οποίο έχει ημερομηνία Ιούλιο 2016 και διέρρευσε στο Digital Foundry του Eurogamer.

     

    Σύμφωνα με αυτό, η νέα κονσόλα της Microsoft θα ενσωματώνει κάρτα γραφικών της AMD, αρχιτεκτονικής τουλάχιστον Polaris, με υπολογιστική ισχύ που θα φτάνει τα 6 TFlops. Η κάρτα γραφικών θα είναι έως και 4,5 φορές ισχυρότερη αυτής στο XBox One, με 4 φορές περισσότερη L2 cache και υποστήριξη για delta color compression( DCC ).

     

    Αυτό που θα απουσιάζει, θα είναι η ESRAM. Επειδή όμως η Microsoft δεν θα επιτρέπει στους δημιουργούς να κυκλοφορούν παιχνίδια αποκλειστικά για το Scorpio, στο white paper αναφέρεται η αναγκαιότητα οι προγραμματιστές να συνεχίσουν να αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ESRAM, για την επίτευξη υψηλότερων επιδόσεων.

     

    Το white paper επικεντρώνει στο πως οι δημιουργοί μπορούν να αξιοποιήσουν καλύτερα την ισχύ της κονσόλας και με βάση αυτά που αναγράφονται πολλοί καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η APU του Scorpio δεν θα είναι αρχιτεκτονικής Zen. Δεν αποκλείεται πάντως να μοιράζεται κάποια σύγχρονα χαρακτηριστικά με τους νέους επεξεργαστές της AMD.

     

    Η νέα κονσόλα της Microsoft αναμένεται να είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα αναβαθμισμένο Xbox One, σε αντίθεση με το PlayStation 4 Pro, που πολλοί το θεωρούν  ως μια απλή αναβάθμιση.  Αυτή τουλάχιστον είναι η άποψη του Thomas Mahler, του δημιουργού του παιχνιδιού Ori and the Blind Forest που διατίθεται και για το Xbox One. Την άποψη αυτή εξέφρασε στο forum του NeoGAF, όπου και θεωρεί το XBox Scorpio ως μια κονσόλα επόμενης γενιάς, που όμως θα εκμεταλλεύεται πλήρως το γεγονός ότι είναι ουσιαστικά ένα x86 PC, δίνοντας την δυνατότητα στους κατόχους του XBox One να αναβαθμιστούν χωρίς να χάσουν την βιβλιοθήκη τίτλων που ήδη έχουν αποκτήσει.

     

    Για όποιον θα ήθελε να διαβάσει αναλυτικά για το Xbox Scorpio, με βάση αυτές τις τελευταίες πληροφορίες, το άρθρο του Eurogamer είναι ιδιαίτερα αναλυτικό και θα το βρείτε εδώ:

    The race for 4K: how Project Scorpio targets ultra HD gaming • Eurogamer.net

     

    Εναλλακτικά μπορείτε να παρακολουθήσετε το παρακάτω βίντεο.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.