Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι διακριτές κάρτες ήχου είναι νεκρές, αλλά η EVGA έχει άλλη άποψη...

    Στις αρχές του 2019 η EVGA εξέπληξε τους πάντες με την κυκλοφορία των δικών της διακριτών καρτών ήχου, προσθέτοντας ακόμα μια σειρά προϊόντων στο κοινό της. Τώρα, καθώς ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε το 2020, η EVGA κυκλοφορεί ξανά μια διακριτή κάρτα ήχου, την NU Audio Pro 7.1.

     

    Το συγκεκριμένο προϊόν μπορεί να προκαλέσει σύγχηση στους αγοραστές, καθώς στη σειρά Pro υπάρχουν τρία προϊόντα: η NU Audio Pro 7.1, η NU Audio Pro και η NU Audio Surround. Φαίνεται έτσι ότι υπάρχουν διαθέσιμες τρεις διαφορετικές κάρτες, αλλά στην πραγματικότητα η EVGA πουλάει μια βασική κάρτα και μια προαιρετική συνοδευτική κάρτα (surround 7.1).

     

    H NU Audio Pro είναι η βασική κάρτα της "σειράς" και προσφέρει 5.1-channel digital audio (2-channel analog). Για να αποκτήσει ο χρήστης 7.1-channel audio χρειάζεται να προμηθευτεί και να συνδέσει τη συνοδευτική NU Audio Surround. Η NU Audio Pro 7.1 δεν είναι μια ξεχωριστή κάρτα, αλλά οι δύο προηγούμενες σε ένα πακέτο. Με αυτόν τον τρόπο η EVGA καλύπτει τους αγοραστές που δεν επιθυμούν αυτή τη στιγμή 7.1, αλλά μπορεί να θέλουν να έχουν τη δυνατότητα αναβάθμισης αργότερα.

     

    large.DxAnGbfLkxKaBQDBjUXAcK-650-80.jpg

     

    Το μειονέκτημα, εκτός από το μπέρδεμα που προκύπτει, είναι ότι η αναβάθμιση αυτή απαιτεί τη δέσμευση 2 PCI Express slots. Σε αυτή την περίπτωση, οι δύο κάρτες συνδέονται μέσω ενός εξωτερικού mini DisplayPort καλωδίου.

     

    Όπως και με την πρώτη γενιά NU Audio, η EVGA συνεργάστηκε με την Audio Note για την κατασκευή της σειράς PRO. Σύμφωνα με την EVGA, οι κάρτες της σειρά PRO διαθέτουν υψηλότερης ποιότητας υποσυστήματα, συμπεριλαμβανομένων των Seiryu capacitors. Η EVGA δηλώνει ότι αυτοί οι πυκνωτές είναι σχεδιασμένοι από την αρχή ώστε να βελτιώνουν των ήχο σε όλο το φάσμα των συχνοτήτων.

     

    Η κάρτα επίσης διαθέτει AVX F95 audio tantalum capacitors. Σύμφωνα με την EVGA οι πυκνωτές αυτοί μπορούν να προσφέρουν "χαμηλότερη παραμόρφωση", να δημιουργούν "ένα πιο σκοτεινό φόντο στον ήχο" και εξακολουθούν να δίνουν "μια πυκνή αίσθηση στον ήχο".

     

    Άλλα χαρακτηριστικά των καρτών είναι τα ακόλουθα:

    • Audio DSP—XMOS xCORE-200
    • Output—up to 7.1-channel analog, 5.1 channel digital
    • Dynamic range—123dB playback, 121 dB recording
    • Playback (stereo)—up to 384kHz, 32-bit
    • Playback (optical)—up to 192kHz, 24-bit
    • Headphone amp—yes (16-600ohm)
    • Recording format (line-in)—up to 384kHz, 32-bit
    • Recording format (mic-in)—up to 192kHz, 24-bit
    • I/O—stereo out (RCA L/R), headphone out (6.3mm), line-in (3.5mm), mic-in (3.5mm), optical out (TOSLINK passthrough)
    • Interface—PCIe x1 Gen2, mini DisplayPort
    • Power connector—1x SATA

     

    Φυσικά,  δεν θα μπορούσε να λείπει από το πακέτο ο φωτισμός RGB. Οι κάρτες διαθέτουν τρεις ζώνες φωτισμού στο πλάι που μπορεί να αντιδρά στον ήχο που αναπαράγεται. Το κάλυμμα των καρτών είναι επίσης καινούργιο καθώς και το EMS shielding backplate, το οποίο, σύμφωνα με την EVGA, ήταν το πιο απαιτητό χαρακτηριστικό που δεν υπήρχε στην πρώτη γενιά NU Audio.

     

    Η NU Audio Pro 7.1 είναι διαθέσιμη για προπαραγγελία στα 249,99$, ποσό στο οποίο περιλαμβάνεται έκπτωση 50$ εν όψει των Black Friday εκπτώσεων. Τόσο η NU Audio Pro, όσο και η NU Audio Surround υπάρχουν στον κατάλογο της EVGA με την ένδειξη "προσεχώς" και δεν γίνεται αναφορά σε κάποια τιμή.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.