Jump to content



  • yanni
    yanni

    Κάρτα μνήμης Secure Digital (SD) με PCIe x1 interface επεδείκνυε η Western Digital στο MWC 2018

    Η Western Digital στο MWC 2018, παρουσίαζε μια πρωτότυπη Secure Digital η οποία συνδεόταν σε ένα σύστημα μέσω PCIe interface, αντί UHS interface. Το αποτέλεσμα ήταν ταχύτητες οι οποίες έφταναν τα 880MB/sec σε ανάγνωση και τα 430MB/sec σε εγγραφή.

     

    Το πρωτότυπο που παρουσίαζε η Western Digital, επρόκειτο πιθανόν για έναν M.2 SSD σε μορφή κάρτας SD, αξιοποιώντας τα ήδη υπάρχοντα pins του UHS II/III interface. Η κάρτα SD τοποθετούταν εν συνεχεία πάνω σε έναν άλλο μετατροπέα, προκειμένου να μπορεί να συνδεθεί σε μια M.2 υποδοχή πάνω σε μια μητρική, όπου και πάρθηκαν οι μετρήσεις ταχύτητας που αναφέρθηκαν αρχικά.

     

    WD Sandisk PCIe SD -1.jpg

     

    WD Sandisk PCIe SD -2.jpg

     

    Η Western Digital ήθελε να δείξει με αυτόν τον τρόπο ότι σήμερα μπορούν να κατασκευαστούν κάρτες SD με PCIe interface, ενώ σύμφωνα με την εταιρία, το επιπλέον κόστος μιας PCIe SD, είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που ίσως θα περίμενε κάποιος. Να αναφέρουμε εδώ ότι και ο SD Card Association καλεί την βιομηχανία να υιοθετήσει το PCIe interface και να υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός νέου προτύπου PCIe για κάρτες SD και micro SD, με υποστήριξη και για το NVMe πρωτόκολλο, οπότε δεν αποκλείεται το μέλλον των καρτών SD να βρίσκεται στο PCIe interface.

     

    WD Sandisk PCIe SD -3.jpg

     

    Το μέλλον αυτό βέβαια απέχει χρόνια ακόμα, μιας και η κάρτα που παρουσίαζε η Western Digital, δεν ήταν τίποτα παραπάνω από μια απόδειξη του ότι η ιδέα είναι υλοποιήσιμη. Θα περάσει πολύς χρόνος όμως μέχρι να συμφωνηθεί κάποιο πρότυπο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η ανάπτυξη και υλοποίηση τέτοιων καρτών SD, ενώ ακόμα και μετά την κυκλοφορία τους στην αγορά, ίσως να περάσει καιρός μέχρι να δούμε αρκετές συσκευές που θα διαθέτουν την κατάλληλη υποδοχή για αυτές. Για παράδειγμα, αν και το UHS interface έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό, με το UHS III να υποστηρίζει ταχύτητες έως και 624MB/sec(full duplex), οι περισσότερες συσκευές, π.χ. smartphones, δεν διαθέτουν καν UHS II υποδοχές, αλλά UHS I (54-104MB/sec).


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.