Jump to content



  • yanni
    yanni

    Και επίσημα αποκαλύφθηκε ο Snapdragon 820 από την Qualcomm

    .
    Ο νέος Snapdragon 820, όπως αναφέρθηκε, είναι quad core και πάει ίσως λίγο κόντρα στο ρεύμα των οκταπύρηνων και δεκαπύρηνων SOC που ανακοινώνονται. Οι πυρήνες Kryo που χρησιμοποιεί, είναι οι πρώτοι 64bit custom σχεδίασης πυρήνες της Qualcomm. Οι δύο εξ αυτών λειτουργούν στα 2.2GHz, ενώ οι άλλοι δύο στα 1,6-1,7GHz.


    S820 cores

     

    Η GPU είναι η Ardeno 530, ενώ επιπλέον το SOC ενσωματώνει το Hexagon 680 DSP, ένα X12 LTE Cat. 12 modem ικανό για ταχύτητες έως και 600Mbps download με έως και 15% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και το Spectra ISP για το οποίο η Qualcomm έχει υποσχεθεί ότι θα προσφέρει ποιότητα επιπέδου DSLR με υποστήριξη για έως και 28 megapixels.

     



     

    Ένα αναβαθμισμένο chip ενίσχυσης ήχου, το WSA8815, θα είναι σε θέση να προσφέρει υψηλότερη ποιότητα στον τομέα αυτό σε συνδυασμό με τον Snapdragon 820, ενώ η τεχνολογία Sense ID θα χρησιμοποιεί υπερήχους για την αναγνώριση των δακτυλικών αποτυπωμάτων. Οι υπέρηχοι είναι σε θέση να διαπεράσουν μια γυάλινη ή αλουμινένια επιφάνεια, το οποίο αυτομάτως σημαίνει ότι το σύστημα Sense ID δεν θα έχει τα προβλήματα με την σκόνη ή το νερό που έχουν οι capacitive ανιχνευτές αποτυπωμάτων.

     


     

    Σε σχέση με τον Snapdragon 810, ο Snapdragon 820 θα προσφέρει έως και δύο φορές τις επιδόσεις σε single threaded εφαρμογές, ενώ και η Adreno 530 GPU θα είναι έως και 40% ταχύτερη έναντι της Adreno 430. Στον τομέα της κατανάλωσης, σύμφωνα με την Qualcomm, ο νέος Snapdragon 820 καταναλώνει έως και 30% λιγότερη ενέργεια.

     

    qualcomm snapdragon 820specs 1


    qualcomm snapdragon 820specs 2


    S820 Power


    S820 WSA8815 Amp


    820 Features

     


    Ο Snapdragon 820 θα κατασκευάζεται με την τεχνολογία των 14nm FinFET και αναμένεται σε συσκευές στο πρώτο μισό του επόμενου έτους.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.