Jump to content



  • yanni
    yanni

    Και η Intel στην TSMC, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση

    Η Intel έχει παραμείνει στα 14nm για πάρα πολύ καιρό και επιπλέον διαθέτει μεγάλο αριθμό μοντέλων στην αγορά. Αυτό φαίνεται ότι έχει δημιουργήσει προβλήματα στην εταιρία, με κάποιες ελλείψεις σε συγκεκριμένα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και επεξεργαστών Xeon. Σε μια προσπάθεια να μπορέσει να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση, η εταιρία στοχεύει να αναθέσει την κατασκευή κάποιον προϊόντων της στην TSMC.

     

    Το digitimes ανέφερε σε άρθρο του εχτές, ότι οι ODM (original design manufacturer) φορητών υπολογιστών με έδρα την Ταϊβάν, προέβλεπαν μειωμένες πωλήσεις εξαιτίας των ελλείψεων που παρουσιάζονταν σε επεξεργαστές της Intel. Η Intel δεν είχε παράσχει μέχρι εκείνη τη στιγμή κάποια συγκεκριμένη πληροφορία στους ODM για το πότε θα μπορούσε να καλύψει την ζήτηση, αναφέροντας απλά ότι οι ελλείψεις αυτές οφείλονταν σε χαμηλά επίπεδα απόδοσης της παραγωγής, σε συνδυασμό με την συνεχώς αυξανόμενη ζήτηση για επεξεργαστές τους τελευταίους 12 μήνες. Η εταιρία σκοπεύει να δώσει προτεραιότητα στους επεξεργαστές Core και Xeon επεξεργαστές, συμπεριλαμβανομένων των Core U και Core Y σειρών 8ης γενιάς. Ειδικότερα οι οι σειρές Whiskey Lake (σειρά U) και Amber Lake(σειρά Y) που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, φαίνεται να παρουσιάζουν προβλήματα διαθεσιμότητας.

     

    Μια ακόμα απόδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Intel, αναδεικνύεται και σε άρθρο του SemiAccurate, το οποίο δημοσιεύτηκε στις 7 Σεπτεμβρίου. Σε αυτό αναδεικνύεται έγγραφο της Hewlett Packard Enterprise προς τους μεταπωλητές της, όπου αναφέρεται η ύπαρξη έλλειψης διαθεσιμότητας μοντέλων Xeon SP(Scalable Processors), με την εταιρία να προτρέπει αυτούς να προτείνουν στους πελάτες συστήματα με επεξεργαστές EPYC της AMD.

     

    HPE_Xeon_supply_page.jpg

     

    Για να αντιμετωπίσει λοιπόν τα προβλήματα διαθεσιμότητας, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικά, η Intel σκοπεύει να αναθέσει την κατασκευή κάποιων προϊόντων της στην TSMC, η οποία ήδη κατασκευάζει την σειρά SoFIA, μια σειρά από SoCs χαμηλής κατανάλωσης, αλλά και FPGAs της Intel. Στα προϊόντα που θα αναθέσει η Intel στην TSMC φαίνεται να περιλαμβάνονται τα περισσότερα chipsets της σειράς 300, όπως το H310 το οποίο είναι ένα από τα προϊόντα που παρουσιάζουν σημαντικά προβλήματα διαθεσιμότητας. Προβλήματα διαθεσιμότητας φαίνεται να εμφανίζονται και στους κλειδωμένους, χωρίς το "K"  στην ονομασίας τους, επεξεργαστές Coffee Lake, οι οποίοι αποδίδουν μικρότερο κέρδος στην εταιρία, αλλά και στην περίπτωση του i7 8700K που παρουσιάζει ιδιαίτερα αυξημένη ζήτηση, σύμφωνα με το Tom's Hardware.

     

    Σύμφωνα με κατασκευαστές μητρικών, τα προβλήματα διαθεσιμότητα αναμένεται να μειωθούν στα τέλη του έτους. Σε ερώτηση του Tom's Hardware προς την Intel για το θέμα, η εταιρία έδωσε την παρακάτω απάντηση.

     

    Quote

    “In response to the stronger than expected demand environment, we are continuing to invest in Intel’s 14 nm manufacturing capacity.”

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.