Jump to content



  • gdp77
    gdp77

    Και ο Άγιος φοβέρα θέλει: Η Intel υποστηρίζει ότι ο "Ice Lake" φέρνει 40% βελτιωμένο IPC σε σχέση με τους "Skylake"

    Από τα τέλη Μαΐου η Intel έχει προχωρήσει σε δηλώσεις για τις βελτιωμένες επιδόσεις των «Ice Lake» που ενσωματώνουν «Sunny Cove» πυρήνες. Κατά μέσο όρο σε ένα εύρος από benchmarks η Intel λέει ότι πέτυχαν 18% καλύτερο IPC με το καλύτερο σενάριο να φτάνει στο εκπληκτικό 40%!. Στο χειρότερο σενάριο το IPC έπεσε λίγο κάτω από τους «Skylake». Τα ποσοστά αυτά προέκυψαν από synthetic κυρίως benchmarks όπως το SPEC 2016, SPEC 2017, SYSMark 2014 SE, WebXprt και CineBench R15.

     

    FyTzqh0RipLdJCte.jpg

     

    Στο παραπάνω slide (στο κάτω μέρος) αξίζει να προσεχθούν και τα "ψιλά γράμματα" που δημιουργούν ένα πέπλο μυστηρίου για τα security updates με τα οποία πραγματοποιήθηκαν οι μετρήσεις.

     

    Ένα μέλος ενός κινεζικού forum τεχνολογίας με πρόσβαση σε έναν Ice Lake 6c/12t δοκίμασε το chip με το benchmark του γνωστού CPU-Z (17.01) και με χρονισμό 3.60GHz, κατά δήλωση του μέλους αυτού, το σκορ έφτασε στα 635 points. Συγκριτικά αναφέρεται ότι ένας Ryzen 7 3800X χρειάζεται 4.70GHz για να πετύχει ένα τέτοιο σκορ και ένας Core i7-7700k χρειάζεται 5.20GHz.

     

    v3I6BVRHzfmghM6c.jpg

     

    Ακόμα και αν δεχθούμε βέβαια ως πραγματική την είδηση, σημειώνουμε ότι οι πρώτοι Ice Lake 4c/8t αναμένονται για την αγορά των ultraportables στα τέλη του 2019, ενώ desktop κομμάτια αναμένονται το 2020-2021.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.