Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Και το Facebook μπαίνει στη μάχη κατά των ιστοσελίδων με ψευδείς ειδήσεις

    Το Facebook ακολούθησε το παράδειγμα της Google και απέκλεισε τις ιστοσελίδες που προβάλλουν ψευδείς ειδήσεις με σκοπό τη αλίευση αναγνωστών.

     

    Οι ιστοσελίδες αυτές δεν θα κερδίζουν χρήματα πια από τους αναγνώστες οι οποίοι μέχρι τώρα, ακολουθώντας συνδέσμους με βαρύγδουπους τίτλους, επισκέπτονταν τις ιστοσελίδες αυτές και οι ιδιοκτήτες τους κέρδιζαν χρήματα από τις διαφημίσεις και την αυξημένη επισκεψιμότητα.

     

    H Google ανακοίνωσε και αυτή μία πρωτοβουλία με σκοπό να αποκλείσει από το πρόγραμμα διαφημίσεων Adsense ιστοσελίδες που είναι "παραπλανητικές και αποκρύπτουν πληροφορίες για τον εκδότη ή προβάλουν λανθασμένα στοιχεία για το περιεχόμενο και τον σκοπό τους".

     

    Οι ιστοσελίδες με ψευδείς ειδήσεις χαρακτηρίζονται πια ως "παραπλανητικές και παράνομες" και ως εκ τούτου δεν έχουν το δικαίωμα να προβάλλουν διαφημίσεις από το Audience Network του Facebook, το οποίο δεν παρέχει διαφημίσεις μόνο στο Facebook αλλά και σε εφαρμογές για κινητά και άλλες ιστοσελίδες.

     

    fb-clickbait1.jpg

     

    Πρόσφατα ο Mark Zuckerberg κατηγορήθηκε ότι επίτρεψε τέτοιες ιστοσελίδες να προβάλλονται μέσω του κοινωνικού δικτύου του, επηρεάζοντας έτσι την κοινή γνώμη σχετικά με τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

     

    Ο Zuckerberg  αρνήθηκε τις κατηγορίες ισχυριζόμενος ότι το 99 τοις εκατό του περιεχομένου που προβάλλεται στο Facebook είναι αυθεντικό. Αναφορές κάνουν λόγο για ένα εργαλείο το οποίο είχε στη διάθεσή του το Facebook, το οποίο αποφάσισε να μην το χρησιμοποιήσει για να αποκλείσει τέτοιες ιστοσελίδες, λόγο του κινδύνου που υπήρχε να αποκλειστούν διάφορες πιο συντηρητικές πηγές ειδήσεων, αναφορές όμως που διέψευσε το Facebook.

     

    Σχετικά με αυτό το θέμα, εκπρόσωπος του Facebook έκανε την ακόλουθη δήλωση :

     

    "Έχουμε ενημερώσει την πολιτική μας, ώστε να είναι τελείως ξεκάθαρο ότι ο αποκλεισμός αυτός, αφορά μόνο στις ψευδείς ειδήσεις. Θα εφαρμόσουμε πολύ αυστηρά την πολιτική μας αυτή και θα πάρουμε αυστηρά μέτρα απέναντι σε ιστοσελίδες και εφαρμογές που θα την παραβιάσουν. Η ομάδα μας θα συνεχίσει να ελέγχει τους νέους εκδότες, αλλά θα συνεχίσει να παρακολουθεί στενά και τους ήδη υπάρχοντες, ώστε να συμμορφώνονται με την πολιτική αυτή".

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.