Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Κατηγορίες για μονοπωλιακές πρακτικές αντιμετωπίζει η Google

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να κατηγορήσει την Google για μονοπωλιακές πρακτικές όσον αφορά το Android, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters. 

     

    Σύμφωνα με αυτές τις πηγές , η Ευρωπαϊκή Ένωση θα κατηγορήσει τη Google ότι έχει συνάψει συμφωνίες με τους κατασκευαστές τηλεφώνων που χρησιμοποιούν το λειτουργικό σύστημα Android, οι οποίες είναι άδικες για τις  υπόλοιπες εταιρίες που παρέχουν παρόμοιες υπηρεσίες.

     

    Το πότε ακριβώς θα ξεκινήσει αυτή η δικαστική διαμάχη δεν είναι ακόμα γνωστό αλλά αναμένεται ακόμα και μέσα στην εβδομάδα. Η ρυθμιστική αρχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν θα ασχοληθεί με το γεγονός ότι για να εγκατασταθεί μία υπηρεσία της Google χρειάζεται να εγκαταστήσετε αρκετές  επιπλέον, αλλά με τα αποκλειστικά συμβόλαια που έχει υπογράψει με τους διάφορους κατασκευαστές ώστε να υπάρχουν τα προγράμματα της  προεγκατεστημένα. Αυτό είναι εις βάρος των κατασκευαστών αυτών που δεν μπορούν να επιλέξουν εφαρμογές άλλων εταιριών.

     

    Η Google από τη μεριά της έχει αρνηθεί ότι πιέζει τις εταιρίες για αποκλειστικά συμβόλαια, με την ελπίδα ότι θα αποφύγει τη δικαστική μάχη.
    Δυστυχώς για τη Google οι ευρωπαϊκές χώρες την δεν έχουν υποστηρίξει στο παρελθόν αλλά την έχουν κατηγορήσει ότι παραβαίνει τους κανόνες. 

     

    Πρόσφατα η Ρωσία κέρδισε μία παρόμοια διαμάχη με τη Google. Και παρόλο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει αυτή την απόφαση ως δικαστικό προηγούμενο, η πιθανότητες η Google να χάσει αυτήν την μάχη είναι πολλές. Το πιο πιθανό είναι να προσπαθήσει να έρθει σε κάποιο εξωδικαστικό συμβιβασμό, ώστε να αποφύγει το υπέρογκο πρόστιμο, το οποίο μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 7 επτά δισεκατομμύρια δολάρια.

     

    Πηγή : engadget


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.