Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Λίγοι καλά πληροφορημένοι είναι οι κερδισμένοι στο χρηματιστήριο των NFTs

    Tα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία (Non-fungible tokens - NFT) είναι αυτή τη στιγμή πολύ ψηλά στη λίστα ενδιαφέροντος στο χώρο των κρυπτονομισμάτων, με την προοπτική μεγάλου κέρδους σε περίπτωση που το NFT αυξήσει την αξία του. Μια νέα μελέτη από το Chainalysis δείχνει ότι μόνο ένα μικρό μέρος των συμμετεχόντων αποκομίζει τα περισσότερα από τα κέρδη. 
    Η συχνή επένδυση σε ένα ευρύ φάσμα συλλογών φαίνεται να οδηγεί σε υψηλότερα κέρδη, αναφέρει στην έκθεσή της η Chainalysis. Πρόσθεσε ότι το whitelisting -- η πρακτική να επιτρέπεται σε ένα συγκεκριμένο σύνολο ακολούθων ή άλλων να αγοράζουν νέα NFT σε πολύ χαμηλότερη τιμή από άλλους χρήστες κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων κοπής όπου ένα ψηφιακό αρχείο μετατρέπεται σε ψηφιακό στοιχείο σε μια αλυσίδα μπλοκ -- βοηθά αυτούς τους ανθρώπους σημαντικά.

    Οι χρήστες που μπαίνουν στη "λευκή λίστα" (white list) και αργότερα πουλούν το νέο NFT τους, βγαίνουν κερδισμένοι στο 75,7% των περιπτώσεων, έναντι μόλις 20,8% για χρήστες που το κάνουν χωρίς να μπουν στη "λευκή λίστα", ανέφερε η Chainalysis, επικαλούμενη στοιχεία του Opensea. Τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι είναι σχεδόν αδύνατο από κάποιον να καταφέρει μεγάλες αποδόσεις από αγορές κοπής χωρίς να μπουν στη "λευκή λίστα", είπε η μελέτη. «Μια πολύ μικρή ομάδα εξαιρετικά εξελιγμένων επενδυτών αποκομίζει τα περισσότερα από τα κέρδη από τη συλλογή NFT», ανέφερε η μελέτη. "Αυτό ισχύει ιδιαίτερα στη διαδικασία κοπής του NFT, όπου το whitelisting δίνει στους πρώτους υποστηρικτές της συλλογής πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές που οδηγούν σε μεγαλύτερα κέρδη. Βλέπουμε επίσης πιθανές ενδείξεις χρήσης bots από επενδυτές που θέλουν να αγοράσουν κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων κοπής, οι οποίες θα μπορούσαν να αποκλείσουν λιγότερο εξελιγμένους χρήστες που η προσπάθεια αγοράς καταλήγει σε αποτυχημένη συναλλαγή που τους κοστίζει.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.