Jump to content


  • yanni
    yanni

    Λογισμικό που παρακολουθεί αλλά και καθυστερεί τους υπολογιστές κατηγορείται ότι εγκαθιστά η HP

    Οι περιπτώσεις εταιριών που εγκαθιστούν ειδικό λογισμικό προκειμένου να παρακολουθούν τα συστήματα που εμπορεύονται, αυξάνουν και όλα δείχνουν ότι θα συνεχίσουν να αυξάνουν. Τελευταίο παράδειγμα αυτό της HP, η οποία φαίνεται να εγκαθιστά λογισμικό τηλεμετρίας στα συστήματά που εμπορεύεται, λογισμικό που όμως αναφορές θέλουν να έχει και αρνητικές συνέπειες όσον αφορά τις επιδόσεις των συστημάτων αυτών.

     

    Όπως αναφέρει το Computer World, πολλοί χρήστες συστημάτων HP, κατηγορούν την εταιρία ότι εγκαθιστά λογισμικό τηλεμετρίας, χωρίς την συγκατάθεσή τους. Το λογισμικό αυτό ονομάζεται "HP Touchpoint Analytics Service" και οι πρώτες αναφορές για αυτό ξεκίνησαν στις 15 του μήνα. Το λογισμικό περιγράφεται ως ένα απαραίτητο εργαλείο για την ασφάλεια των συσκευών, αλλά από ότι φαίνεται καταναλώνει παράλληλα και σημαντικούς πόρους από το σύστημα, καθυστερώντας το. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαριστεί το αν εγκαθίσταται μέσω κάποιου Windows Update ή μέσω κάποιας διαδικασίας αυτόματης αναβάθμισης του εγκατεστημένου λογισμικού της HP. 

     

    Η HP πάντως αναφέρει σε απάντησή της, ότι το λογισμικό αυτό διατίθεται ήδη από το 2014, ως μέρος του HP Support Assistant. Σκοπός του είναι η ανώνυμη συλλογή και αποστολή δεδομένων για τις επιδόσεις του υλικού. Το λογισμικό υπέστη αναβάθμιση πρόσφατα, με την HP πάντως να αναφέρει ότι δεν άλλαξαν οι ρυθμίσεις απορρήτου. Επιπλέον υποστηρίζει ότι η ίδια δεν αποκτάει πρόσβαση στα δεδομένα που συλλέγονται, χωρίς την ρητή συγκατάθεση του χρήστη και ότι οι χρήστες διαθέτουν την δυνατότητα να μην εγκαταστήσουν το εν λόγω λογισμικό ή σε περίπτωση που αυτό είναι ήδη εγκατεστημένο, να το απεγκαταστήσουν.

     

    Η αφαίρεση του εν λόγω λογισμικού, μπορεί να γίνει εύκολα, ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ: HP installing HP Touchpoint Analytics Client Telemetry service - gHacks Tech News


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.