Jump to content


  • yanni
    yanni

    Μέρος του τμήματος κινητής της HTC, εξαγόρασε η Google

    HTC και Google προχώρησαν σε συμφωνία η οποία θα έχει ως αποτέλεσμα μέρος του εργατικού δυναμικού της HTC να μετακινηθεί στην Google. Επιπλέον η Google θα αποκτήσει δικαίωμα χρήσης αποκλειστικών τεχνολογιών της HTC, με την HTC από την μεριά της να βάζει στα ταμεία της 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

     

    Οι υπάλληλοι της HTC που θα μετακινηθούν στην Google, είναι αυτοί που δούλευαν πάνω στα smartphones της σειράς Pixel, οπότε πολλοί από αυτούς πρακτικά ήδη δούλευαν με την Google. Γενικά HTC και Google έχουν συνεργαστεί σε αρκετές περιπτώσεις το τελευταίο διάστημα, με την HTC να αναλαμβάνει την κατασκευή της πρώτης γενιάς smartphones Pixel, ενώ επιπλέον φαίνεται να βρίσκεται και πίσω από το "μικρό" Pixel 2, με την XL έκδοση να την έχει αναλάβει η LG.

     

    Η συμφωνία δεν θα έχει περαιτέρω επιπτώσεις στο τμήμα κινητής της HTC, η οποία θα συνεχίσει να αναπτύσσει και να πουλάει smartphones. Μάλιστα η εταιρία αναφέρει ότι οι τεχνικοί της ήδη δουλεύουν πάνω στον διάδοχο του HTC U11, το οποίο είναι η τελευταία ναυαρχίδα της εταιρίας. Ανεπηρέαστα από την συμφωνία παραμένουν τα υπόλοιπα τμήματα της εταιρίας που ασχολούνται με το HTC Vive, την αγορά του Internet of Things, τον τομέα της επαυξημένης πραγματικότητας, αλλά και αυτόν της τεχνικής νοημοσύνης.

     

    Στο παρελθόν η Google είχε εξαγοράσει την Motorola, την οποία όμως πούλησε δύο χρόνια αργότερα στην Lenovo έναντι σημαντικά χαμηλότερου τιμήματος, κρατώντας όμως το σύνολο του χαρτοφυλακίου πατεντών της Motorola. Με την νέα συμφωνία με την HTC, η Google δείχνει ότι συνεχίζει να δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην δημιουργία συσκευών "Made By Google" και ότι δεν έχει εγκαταλείψει την σκέψη δημιουργίας hardware εντός των εγκαταστάσεών της. Τους, πρώην πλέον, εργαζόμενους της HTC, καλωσόρισε στην Google ο πρώην πρόεδρος της Motorola  Rick Osterloh, ο οποίος επέστρεψε στην Google το 2016.

     

    Η συμφωνία αναμένεται να ολοκληρωθεί και τυπικά εντός του 2018.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.