Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μαζική παραγωγή μνήμης GDDR6 και από την Micron

    Η Micron γνωστοποίησε ότι ξεκίνησε να παράγει μαζικά στα εργοστάσιά της, την επόμενης γενιάς μνήμη για κάρτες γραφικών GDDR6. Η μνήμη αυτή θα χρησιμοποιηθεί τουλάχιστον στις επόμενης γενιάς κάρτες γραφικών της Nvidia, Turing, αλλά και σε άλλους τομείς της τεχνολογίας, όπως αυτοί της Τεχνητής Νοημοσύνης, της δικτύωσης και των αυτόνομων οχημάτων.

     

    Με την ανακοίνωση αυτή της Micron έχουμε πλέον και τdους τρεις μεγάλους κατασκευαστές μνημών να είναι σε θέση να παράγουν μαζικά τον νέο τύπο μνήμης, ο οποίος έρχεται να διαδεχθεί την GDDR5, η οποία έχει μια δεκαετία ζωής, αλλά και την GDDR5X η οποία αποτελούσε μια βελτιωμένη έκδοση της GDDr5. Θυμίζουμε ότι η Samsung είχε ανακοινώσει την έναρξη παραγωγής στις αρχές του 2018, με την SK Hynix να ανακοινώνει τότε ότι ήδη είχε ξεκινήσει τις αποστολές μνημών GDDR6 σε επιλεγμένους πελάτες της.

     

    Για αρχή η Micron έχει ξεκινήσει την παραγωγή chip μνήμης του 1GB(8Gbit) με ταχύτητες από 12GBps έως 14GBps και με τάση λειτουργίας από 1,25V έως 1,35V. Η νέα GDDR6 μνήμη φέρνει λοιπόν και υψηλότερες επιδόσεις έναντι της GDDR5 και χαμηλότερη κατανάλωση, κάτι που θα επιτρέψει στους κατασκευαστές καρτών γραφικών να χρονίσουν υψηλότερα τις GPU τους, όπου απαιτούνται υψηλότερες επιδόσεις ή να προσφέρουν κάρτες γραφικών με χαμηλότερη κατανάλωση. Αργότερα η Micron στοχεύει να προσφέρει και chip μνήμης των 2GBs(16Gbit), αλλά και υψηλότερων επιδόσεων.

     

    GDDR6_Press_Briefing_180619_Sent_12.jpg

     

    GDDR_Channels.jpg

    Έγινε επεξεργασία από acct


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.