Jump to content


  • jisr7
    jisr7

    Με κατάλληλη διαχείριση του Flash περιεχομένου στον Chrome, αυξάνεται η διάρκεια μπαταρίας φορητών συσκευών

    Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί τον τελευταίο καιρό την εταιρεία, η οποία προσπαθεί να το αντιμετωπίσει με μια σειρά αλλαγών στη τελευταία έκδοση που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

     

    Η Google προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στο τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται το περιεχόμενο flash των ιστοσελίδων. Πιο συγκεκριμένα θα θέτει σε προσωρινή παύση περιεχόμενο flash το οποίο κρίνει ως μη απαραίτητο. Αυτό θα αποδεσμεύσει αρκετό ποσοστό χρήσης του επεξεργαστή, γεγονός που θα οδηγήσει σε χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Εν ολίγοις η Google θεωρεί ότι αν η χρήση του CPU είναι σε χαμηλά επίπεδα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας του laptop και των υπόλοιπων φορητών συσκευών θα αυξηθεί.

     


    2015 06 04 23 53 33

     


    Φυσικά, όπως κάθε αυτοματοποιημένη λειτουργία, έτσι και αυτή, ενδέχεται να παρουσιάσει κάποιες αστοχίες. Για παράδειγμα, μπορεί να μην αναπαράγει περιεχόμενο flash, το οποίο όμως είναι απαραίτητο. Σε αυτή την περίπτωση, υπάρχει δυνατότητα πραγματοποίησης click πάνω στο συγκεκριμένο περιεχόμενο προκειμένου να συνεχιστεί το playback.

     

    Η νέα αυτή λειτουργία, είναι προϊόν συνεργασίας της Google με την Adobe, ενώ δεν θα είναι ενεργοποιημένη εκ προεπιλογής. Μάλιστα η πρώτη υπόσχεται περισσότερα optimization σχετικά με την διαχείριση ενέργειας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.