Jump to content



  • yanni
    yanni

    Με την βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης η Nvidia μετατρέπει βίντεο των 30fps σε super slow motion βίντεο των 240fps

    Η Nvidia έχει ποντάρει πολλά στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάζοντας κατά καιρούς νέα παραδείγματα εφαρμογής της. Το τελευταίο σχετικό παράδειγμα είναι αυτό της μετατροπής ενός τυπικού βίντεο, για παράδειγμα των 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, σε βίντεο super slow motion με 240 ή 480 καρέ το δευτερόλεπτο. Μάλιστα οι ερευνητές της Nvidia πιστεύουν ότι το τελικό αποτέλεσμα που επιτυγχάνει η τεχνική τους, είναι καλύτερο ακόμα και από αυτό που επιτυγχάνει κάποιος χρησιμοποιώντας ιδιαίτερα ακριβό εξοπλισμό για την λήψη super slow motion βίντεο.

     

    Αν και υπάρχουν σχετικά φίλτρα για την δημιουργία slow motion βίντεο από συνηθισμένα βίντεο, το τελικό αποτέλεσμα συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα ποιοτικό, με σπαστή και αφύσικη κίνηση. Οι ερευνητές της Nvidia, σε συνεργασία με ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Μασαχουσέτης και της Καλιφόρνιας, ανέπτυξαν μια τεχνική η οποία χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη προκειμένου να δημιουργήσουν super slow motion βίντεο με ιδιαίτερα ομαλή και φυσική κίνηση.

     

    Η τεχνική, που φέρει την ονομασία "variable-length multi-frame interpolation", συνδυάζει δύο νευρωνικά δίκτυα, προκειμένου να ανιχνευτούν τα αντικείμενα τα οποία κινούνται και η θέση που θα έχουν αυτά στα ενδιάμεσα καρέ που θα δημιουργηθούν. Εν συνεχεία αφαιρούνται από τα καρέ τα pixels τα οποία καλύπτονται από αντικείμενα, μειώνοντας έτσι στο τελικό αποτέλεσμα τα artifacts που θα μπορούσαν να έχουν δημιουργηθεί. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν κάρτες Nvidia Tesla V100 και ένα cuDNN-accelerated PyTorch deep learning framework, προκειμένου να πετύχουν ένα τελικό αποτέλεσμα το οποίο θεωρείται ποιοτικότερο ακόμα και από αυτό που μπορεί να επιτύχει κάποιος με ακριβό εξοπλισμό, ειδικά για την δουλειά αυτή.

     

    Μια ιδέα μπορείτε να πάρετε από το παρακάτω βίντεο.

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.