Jump to content


  • yanni
    yanni

    Με το iOS 11, η Apple αφήνει πίσω της την 32bit εποχή

    Στο Worldwide Developer Conference, η Apple έκανε μια πρώτη παρουσίαση του νέου της λειτουργικού για φορητές συσκευές, iOS 11. Όπως σε κάθε νέα έκδοση, έτσι και εδώ η εταιρία ανακοίνωσε βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά. Μια ιδιαιτερότητα όμως της νέας αυτής έκδοσης, είναι ότι παύει να είναι συμβατή με 32bit εφαρμογές και απαιτεί υποχρεωτικά 64bit εφαρμογές.

     

    Αυτό σημαίνει ότι παλαιότερες εφαρμογές οι οποίες δεν έχουν αναβαθμιστεί ώστε να διαθέτουν και 64bit έκδοση, δεν θα είναι συμβατές με την νέα έκδοση του iOS. Επιπλέον συσκευές με παλαιότερους επεξεργαστές, όπως τα iPhone 5 και iPhone 5C, αλλά και το τέταρτης γενιάς iPad που βασίζονται στον 32bit A6 επεξεργαστή, δεν θα μπορούν να αναβαθμιστούν στην νέα έκδοση του iOS. Για να μπορέσει λοιπόν κάποιος να περάσει την νέα έκδοση του iOS στην συσκευή του, θα πρέπει να έχει συσκευή με 64bit επεξεργαστή A7 τουλάχιστον.

     

    5939994646fa1_ios11compatibilityjpg.jpg

     

    Η Apple είχε θέσει ως όρο στις αρχές του 2015, οι νέες εφαρμογές καθώς και οι αναβαθμίσεις εφαρμογών να διαθέτουν και 64bit έκδοση προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν στο App Store. Δεν απαιτούσε κάτι τέτοιο για τις εφαρμογές που ήδη φιλοξενούνταν σε αυτό. Εφαρμογές που δεν έχουν αναβαθμιστεί από το 2015 και μετά και διαθέτουν μόνο 32bit εκδόσεις, θα πρέπει να αναβαθμιστούν αν οι δημιουργοί τους θέλουν αυτές να λειτουργήσουν και στην νέα έκδοση του iOS.

     

    Για να δει κάποιος αν έχει 32bit εφαρμογές στην συσκευή του, θα πρέπει να πάει στο Settings -> General -> About -> Applications και να ελέγξει το  App Compatibility list.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.