Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μηχανικό δίσκο χωρητικότητας 16TB αναμένεται να παρουσιάσει η Seagate μέσα στους επόμενους 18 μήνες

    Με τον κόσμο να στρέφεται όλο και περισσότερο στους SSDs και με τους SSDs να αυξάνουν συνεχώς τις χωρητικότητές τους, η μόνη επιλογή των κατασκευαστών μηχανικών δίσκων είναι να αυξάνουν και αυτοί τις χωρητικότητες των μοντέλων τους. Έτσι, οι τελευταίες φήμες θέλουν την Seagate να ετοιμάζεται να παρουσιάσει δίσκους με χωρητικότητες που θα φτάνουν τα 16TB μέσα στους επόμενους 18 μήνες.

     

    Οι δίσκοι αυτοί δεν απευθύνονται προφανώς στον μέσο καταναλωτή που ίσως να αρκείται και στο 1TB. Απευθύνονται κυρίως σε εταιρίες που ειδικεύονται στο cloud storage, σε επιχειρήσεις με πολλά δεδομένα, αλλά και περιορισμένο αριθμό χρηστών με μεγάλες ανάγκες σε αποθηκευτικό χώρο που όμως θα επιθυμούσαν να αποφύγουν ένα setup με πολλούς μηχανικού δίσκους. Επίσης οι μηχανικοί δίσκοι διατηρούν ακόμα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι των SSDs στο κόστος ανά GB, ενώ προτιμούνται σε περιπτώσεις όπως συστήματα παρακολούθησης, στα οποία υπάρχει ανάγκη δυνατότητας καταγραφής πολλών ωρών βίντεο.

     

    Ήδη διατίθενται δίσκοι 3,5'' των 10TB, με τιμές στην Ελληνική αγορά που ξεκινάνε λίγο πάνω από τα 440€. Η Seagate δοκιμάζει ένα μοντέλο των 12TB βασισμένο στην τεχνολογία helium, ενώ δίσκοι των 14TB και 16TB, αναμένεται να ακολουθήσουν, όπως ειπώθηκε ήδη, εντός 18 μηνών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.