Jump to content



  • yanni
    yanni

    Μια νέα τεχνολογία διπλής κάμερας ανακοίνωσε η Qualcomm

    Έχουμε δει πλήθος νέων συσκευών να χρησιμοποιούν συνδυασμό δύο καμερών, με στόχο οι φωτογραφίες που λαμβάνουν να είναι καλύτερης ποιότητας, με περισσότερο βάθος ή να επιτρέπουν διάφορες επιπλέον δυνατότητες όπως για παράδειγμα οπτικό zoom αυτών. Η Qualcomm μέχρι σήμερα έχει υποστηρίξει με τα SoC της, πολλές από αυτές τις συσκευές, έχοντας αποκτήσει αρκετή εμπειρία πάνω στο θέμα αυτό. Εχτές η εταιρία ανακοίνωσε μια νέα τεχνολογία η οποία εκμεταλλεύεται δύο κάμερες, μία ασπρόμαυρη και μία έγχρωμη για την λήψη ποιοτικότερων φωτογραφιών σε συνθήκες χαμηλού φωτός.

     

    Η νέα τεχνολογία της Qualcomm ονομάζεται Clear Sight και αξιοποιεί τον Qualcomm Spectra ISP(Image Signal Processor) που βρίσκεται στα κορυφαία της Snapdragon 820 και Snapdragon 821 SoCs. Το νέο σύστημα της Qualcomm προσπαθεί να αντιγράψει την λειτουργία του ανθρώπινου ματιού χρησιμοποιόντας μια έγχρωμη κάμερα και μια ασπρόμαυρη η οποία όμως μπορεί να απορροφήσει περισσότερο φως.

     

    Οι δύο κάμερες διαθέτουν ουσιαστικά τον ίδιο αισθητήρα, με αυτόν στην ασπρόμαυρη κάμερα να έχει απολέσει το έγχρωμο φίλτρο του. Η αφαίρεση του φίλτρου αυτού επιτρέπει στον αισθητήρα στην ασπρόμαυρη κάμερα να καταγράψει έως και τριπλάσια ποσότητα φωτός. Εν συνεχεία, ειδικοί αλγόριθμοι, σε συνδυασμό με τον Spectral ISP, αναλαμβάνουν να συνδυάσουν τις δύο εικόνες από τις δύο κάμερες παράγοντας μία εικόνα η οποία, σύμφωνα με την Qualcomm, διαθέτει υψηλότερη αντίθεση, υψηλότερη οξύτητα και χαμηλότερο θόρυβο.

     

    qualcomm-clear-sight.jpg

     

    Η τεχνολογία Clear Sight έρχεται με την μορφή ενός module με δύο κάμερες και λογισμικό που περιλαμβάνει αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, κατάλληλους για τον Spectral ISP.  Παρόμοια τεχνολογία με αυτή της Qualcomm είδαμε πριν μερικούς μήνες από την Huawei στα νέα της P9 και P9 Plus, με την διαφορά ότι εδώ έχουμε την τεχνολογία να προσφέρεται από έναν κατασκευαστή SoC και όχι κάποιον κατασκευαστή συσκευών που προφανώς θα κρατήσει την τεχνολογία ως αποκλειστικό χαρακτηριστικό των δικών του συσκευών. Αυτό θα επιτρέψει σε περισσότερους κατασκευαστές μελλοντικά να κατασκευάσουν συσκευές οι οποίες θα διαθέτουν δύο κάμερες στο πίσω μέρος τους για λήψη ακόμα καλύτερων φωτογραφιών.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.