Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Μπορεί κάποιος να προσβληθεί από τον κοροναϊό 2019-nCoV μέσω ταχυδρομικών αποστολών από Κίνα;

    Αν ψωνίζετε για να αναβαθμίσετε τον υπολογιστή σας ή για να αποκτήσετε τις τελευταίες προσφορές σε προϊόντα τεχνολογίας, θα έχετε διαπιστώσει ότι πολλά προϊόντα ταχυδρομούνται απευθείας από την Κίνα, ακόμα και αν έχετε παραγγείλει π.χ. μέσω Amazon, Newegg κτλ. Με τη διεθνή ανησυχία για τον κοροναϊό 2019-nCov, ίσως έχετε αναρωτηθεί αν τα ταχυδρομικά πακέτα που φτάνουν στην πόρτα του σπιτιού σας, ενδεχομένως να περιλαμβάνουν και κάτι άλλο πέρα από αυτό που παραγγείλατε...

     

    Στο Reddit, πολλοί χρήστες ρωτούν αν υπάρχει κίνδυνος για τις ταχυδρομικές αποστολές από Κίνα και οι εταιρείες προσπαθούν να δώσουν κάποιες απαντήσεις. Πριν λίγες μέρες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) αναβάθμισε το παγκόσμιο ρίσκο για τον COVID-19 σε "πολύ υψηλό", προκαλώντας ακόμα περισσότερες ανησυχίες. Σύμφωνα, όμως, με τον Dr. Amesh A. Adalja, από το Johns Hopkins Center for Health Security, δεν υπάρχει τρόπος ο κοροναϊος να προσβάλει ένα ταχυδρομικό πακέτο και συνεπώς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

     

    "Η θερμοκρασία του αέρα γύρω από το πακέτο και οι διαδικασίες κατά τη μεταφορά, δεν θεωρείται ότι συμβάλλουν στην επιβίωση του ιού", ανέφερε ο Dr. Amesh A. Adalja στο Tom's Hardware.

     

    Ακόμα και αν το πακέτο σας ταχυδρομηθεί αυθημερόν από την Κίνα, οι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

     

    "Υποψιάζομαι ότι ακόμα και με αυθημερόν αποστολή, οι συνθήκες μεταφοράς δεν συμβάλλουν στην επιβιωσιμότητα του ιού, καθώς χρειάζονται συγκεκριμένες περιβαλλοντικές συνθήκες για τον ιό, ώστε να παραμείνει ζωντανός. Τέτοιες συνθήκες είναι η έλλειψη έκθεσης σε UV ακτινοβολία, συγκεκριμένες θερμοκρασίες, υγρασία κτλ. Όλα αυτά δεν υπάρχουν κατά τη μεταφορά".  Ο ειδικός γιατρός συμπλήρωσε: "Οι αυθημερόν μεταφορές δεν είναι ο τρόπος που θα μεταδοθεί ο ιός και τη ανησυχία για το θέμα αυτό είναι πλήρως αστήρικτη".

     

    large.cq3ptg9BCsCHt27YoqdBhL-650-80.png

     

    Τα παραπάνω σχόλια συμφωνούν μάλλον και με το CDC που αναφέρει ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις γνώσεις μας για τη συμπεριφορά και άλλων κοροναϊών όπως οι SARS και MERA, σαν οδηγό για τον 2019-nCoV.

     

    "Γενικά, εξαιτίας της χαμηλής επιβιωσιμότητας των κοροναϊών στις επιφάνειες, πιθανότατα υπάρχει εξαιρετικά χαμηλό ρίσκο διάδοσης μέσω προϊόντων που ταχυδρομούνται σε μια περίοδο μερών ή εβδομάδων σε θερμοκρασίες περιβάλλοντος", αναφέρει η σελίδα ερωτήσεων και απαντήσεων του CDC.

     

    "Οι κοροναϊοί γενικά θεωρείται ότι διαδίδονται μέσω των σταγονιδίων του αναπνευστικού συστήματος. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αποδείξεις που υποστηρίζουν τη διάδοση του 2019-nCoV μέσω εισαγόμενων προϊόντων και δεν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις στις ΗΠΑ".

     

    Ο 2019-nCoV είναι ένα κοροναϊός όπως οι SARS, MERS και HCOV και γνωρίζουμε ότι αυτοί οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν σε επιφάνειες μέχρι και 9 μέρες. Όμως η διαδικασία απολύμανσης με νερό, ήπια αντισηπτικά και κοινώς χρησιμοποιούμενα νοσοκομειακά απολυμαντικά (π.χ. υποχλωριώδες νάτριο) είναι εύκολη και μπορεί να γίνει σε 60 δευτερόλεπτα.

     

    Εν τω μεταξύ, η ταχυδρομική εταιρεία China Post, σύμφωνα με αναφορές του Associated Press, απολυμαίνει όλα τα ταχυδρομικά γραφεία, τα αυτοκίνητα και τα κέντρα διανομής της. 

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.