Jump to content


  • gdp77
    gdp77

    Νέα είσοδος στη βάση δεδομένων SANDRA της SiSoftware δείχνει τον επόμενο Core i5 με 6 πυρήνες και 12 threads

    H Intel βρίσκεται κοντά στην κυκλοφορία της 10ης γενιάς Core επεξεργαστών για το Desktop με την κωδική ονομασία Comet Lake-S. Εν αναμονή των ανακοινώσεων, μια νέα είσοδος στη βάση δεδομένων SANDRA της SiSoftware δείχνει ότι πιθανόν ο επόμενος Core i5 θα διαθέτει 6 πυρήνες και 12 νήματα.

     

    Η είσοδος δεν προσδιορίζει το όνομα του μοντέλου, πέρα από την αναφορά για 6 πυρήνες και 12 νήματα, 12MB L3 cache και 3ΜΒ L2 cache. Αναφέρει επίσης το base clock στα 2.0GHz, πιθανόν διότι πρόκειται για engineering sample και όχι για τελικό προϊόν. Με αυτά τα χαρακτηριστικά, προφανώς πρόκειται για τον Core i5-10xxx.

     

    large.Intel-Core-i5-6-Core-12-Thread-Comet-Lake-CPU.png

     

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η μητρική στην οποία είναι προσαρμοσμένος ο επεξεργαστής, μια ECS H470-SF110. Από προηγούμενες διαρροές είναι γνωστό ότι το H470 chipset προορίζεται για τους Comet Lake-S επεξεργαστές με τη μέθοδο ολοκλήρωσης 14nm+++.

     

    Αυτά τα σύμβολα "+" συνεχίζουν και αυξάνονται καθώς η Intel φτάνει στα όριά της τη λιθογραφία 14nm, όμως τελικά η Intel θα μεταβεί στα 10nm στο Desktop, όπως έπραξε και για τους mobile επεξεργαστές της.

     

    Προγενέστερες πληροφορίες έχουν αποκαλύψει ότι και οι Core i3 θα αποκτήσουν Hyperthreading με μοντέλα 4c/8t, κάτι που μέχρι πριν λίγα χρόνια η Intel έδινε μόνο στους πανάκριβους i7!

     

    large.big_intel_comet_lake-s_platform.jpg.jpeg

     

    Η 10η γενιά Intel Core για το Desktop θα φτάνει μέχρι τους 10 πυρήνες και 20 νήματα. Σε ό,τι αφορά στο TDP θα δούμε μοντέλα με 125W, 65W και 35W, τα οποία θα προσαρμόζονται στο νέο LGA 1200 socket. Σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα υπάρχει υποστήριξη PCIe Gen4.

     

    Δεν γνωρίζουμε πότε θα παρουσιαστούν οι νέοι επεξεργαστές, αν και οι φήμες αναφέρουν το 4ο τρίμηνο του 2019.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.