Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα εφαρμογή της Google επιτρέπει να μοιραζόμαστε την τοποθεσία μας με άτομα εμπιστοσύνης

    Η Google ξεκίνησε να διαθέτει μία νέα εφαρμογή, η οποία αξιοποιεί τις δυνατότητες των Android smartphones προκειμένου να μπορεί κάποιος να μοιράζεται την τοποθεσία του, σε πραγματικό χρόνο, με επαφές που εμπιστεύεται. Με αυτό το τρόπο μια συσκευή Android θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε περίπτωση που προκύψει κάποια κατάσταση ανάγκης ή σε περίπτωση που υπάρχει ανησυχία για το που βρίσκεται κάποιο αγαπημένο πρόσωπο.

     

    Η νέα εφαρμογή ονομάζεται Trusted Contacts, και η Google την προωθεί ως εφαρμογή για την προσωπική ασφάλεια του κατόχου της συσκευής Android, η οποία παράλληλα θα βοηθάει επιπλέον τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας να νιώθουν πιο άνετα, όσον αφορά την κατάσταση του αγαπημένου τους προσώπου. Η εφαρμογή επιτρέπει στον κάτοχο της συσκευής Android να μοιράζεται την θέση του, με συγκεκριμένες επαφές από το βιβλίο διευθύνσεων του, τις οποίες θα ορίζει ο ίδιος ως "trusted contacts".

     

    5849a9fae2587-Trustedcontacts.gif

     

    Σε αντίθεση όμως με παρόμοιες εφαρμογές όπως τα Find My Friends για iOS και παλαιότερα το Latitude της Google, οι επαφές δεν θα μπορούν να βλέπουν ανά πάσα στιγμή το που βρίσκεται ο κάτοχος της συσκευής. Αντίθετα θα μπορούν να δουν αν η συσκευή είναι ενεργή και σε κίνηση, αν ο χρήστης ήταν ενεργός την τελευταία ώρα, αν η μπαταρία της συσκευής είναι χαμηλή ή αν έχει αδειάσει.

     

    Οι επαφές που βρίσκονται στην κατηγορία των "trusted contacts" θα μπορούν να ζητούν ενημέρωση για την θέση του χρήστη, αλλά αυτός θα έχει την δυνατότητα εντός 5 λεπτών να εγκρίνει ή να απορρίψει το αίτημα. Σε περίπτωση που τα 5 λεπτά περάσουν, χωρίς κάποια ενέργεια από τον κάτοχο της συσκευής, θα γνωστοποιείται η θέση του, ώστε αν υπάρχει ανάγκη για κάποια βοήθεια, να μπορεί αυτή να φτάσει εγκαίρως. Δίνεται επίσης η δυνατότητα να μοιράζεται ο χρήστης την θέση του και με δική του επιλογή, ώστε αν για παράδειγμα έχει καθυστερήσει να επιστρέψει στο σπίτι, να γνωρίζουν οι δικοί του το που βρίσκεται.

     

    Τέλος, όταν δεν θα υπάρχει η ανάγκη να μοιράζεται κάποιος την θέση του, θα μπορεί να απενεργοποιεί την υπηρεσία αυτή. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κατέβασμα μέσω του Google Play Store, από εδώ: Trusted Contacts

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.