Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα σειρά SSD 545s από την Intel, η πρώτη με 64layer 3D NAND μνήμη

    Η Intel ανακοίνωσε μια νέα σειρά SATA SSD με την ονομασία 545s. Η νέα σειρά έρχεται να διαδεχθεί την 540s και η ιδιαιτερότητά της είναι στην μνήμη που χρησιμοποιεί. Η σειρά 545s είναι η πρώτη και μοναδική σειρά SSD της αγοράς που χρησιμοποιεί 64layer 3D(κατακόρυφη στοίβα) TLC NAND μνήμες, σύμφωνα με την Intel.

     

    Αρχικά είναι διαθέσιμο μόνο το μοντέλο των 512GB και σε μορφή δίσκου των 2,5''. Αργότερα θα δούμε και άλλα μοντέλα με χωρητικότητες από 128GB έως 2TB, ενώ θα διατεθούν και μοντέλα σε μορφή M.2. Ο controller που χρησιμοποιείται είναι ο Silicon Motion SM2259, ενώ οι επιδόσεις του SSD είναι αυτές που ουσιαστικά επιτρέπει το SATA III πρωτόκολλο, το οποίο είναι και ο σημαντικότερος περιοριστικός παράγοντας. Η Intel προσφέρει 5 χρόνια εγγύηση με το μοντέλο των 512GB, το οποίο κοστολογεί στα $179, φέρνοντάς το απέναντι από τον Samsung 850 EVO.

     

    Intel 545s.jpg

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα κύρια τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου SSD, αλλά και πως αυτά συγκρίνονται με αυτά του 540s.

     

    Intel 545s specs.jpg

     

    Ήδη έχουν δημοσιευτεί αρκετά reviews από τεχνολογικά sites για τον νέο SSD. Ένα από αυτά είναι και αυτό του Anandtech.

     

    595529c07b608_Intel545spcb.jpg


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.