Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέα τεχνολογία ενσωματώνει την αναγνώριση προσώπου στον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων

    Η Synaptics ανακοίνωσε μία νέα μέθοδο με την οποία συνδυάζονται οι αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων με τους αισθητήρες αναγνώρισης προσώπου σε μία και μόνο συσκευή. 

     

    Η νέα αυτή μέθοδος ονομάζεται από τη Synaptics ως “multi-factor fusion engine” και επιτρέπει την είσοδο στο σύστημά σας είτε με την αναγνώριση προσώπου, είτε με την ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματός σας, είτε και με τα δύο για αυξημένη ασφάλεια. Τον Σεπτέμβριο η εταιρία είχε ανακοινώσει συνεργασία με τη Lenovo για να παρέχει αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων για τα laptop της εταιρίας.

     

    Η διαχείριση βιομετρικών μεθόδων για την είσοδο στο σύστημα είναι μια ευαίσθητη διεργασία η οποία απαιτεί και αρκετούς πόρους συστήματος. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα οι περισσότεροι αναγνώστες αποτυπωμάτων να έχουν ενσωματωμένο επιπλέον hardware ώστε να μπορούν να δεχθούν ή να απορρίψουν ένα αποτύπωμα χωρίς να δίνουν πρόσβαση και στο υπόλοιπο σύστημα. Και ενώ αυτό προστατεύει το σύστημά σας από τους επίδοξους εισβολείς, παράλληλα το κάνει πιο δύσκολο να μπορεί να ενσωματωθεί και άλλη βιομετρική μέθοδος αναγνώρισης χωρίς να προστεθεί επιπλέον hardware.

     

    To νέο σύστημα της Synaptics καταφέρνει ακριβώς αυτό ενσωματώνοντας τη αναγνώριση προσώπου στην ίδια συσκευή που χρησιμοποιείται και για την αναγνώριση του δακτυλικού αποτυπώματός σας με παράλληλη χρήση της ενσωματωμένης κάμερας της συσκευής σας.

     

    Το αποτέλεσμα είναι ότι πρόκειται να κυκλοφορήσουν όλο και περισσότερες συσκευές με αναγνώριση προσώπου αφού οι περισσότερες συσκευές πια έχουν τη δυνατότητα ανάγνωσης του δακτυλικού αποτυπώματος. Το νέο σύστημα της Synaptics θα επιτρέψει στους κατασκευαστές να ενσωματώσουν αυτήν την τεχνολογία με ελάχιστο έως καθόλου επιπλέον hardware.

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.