Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέα φωτογραφική μηχανή με 16 αισθητήρες

    Μία νέα εταιρία με το όνομα Light παρουσίασε σήμερα τη φωτογραφική μηχανή L16 με κόστος στα 1699 δολάρια αλλά με μεγάλες φιλοδοξίες. H κάμερα αυτή σίγουρα εντυπωσιάζει με την εμφάνισή της, η οποία μοιάζει με ένα smartphone αλλά με διπλό περίπου πάχος. Διαθέτει 16 διαφορετικούς φακούς και αισθητήρες των 13 megapixel ο καθένας. Έξι φακοί είναι στο εστιακό μήκος των 150mm, πέντε είναι στα 35mm και πέντε στα 70mm. Τρέχει λειτουργικό Android και υποστηρίζει WiFi sharing.

     

    L16 front e1444169532657

     

    Η κάμερα αυτή λειτουργεί ως εξής : Μόλις ο χρήστης επιλέξει ένα συγκεκριμένο εστιακό μήκος ( 150mm, 35mm ή 70mm) και επιλεχθεί το θέμα που θέλουμε να φωτογραφίσουμε, η κάμερα χρησιμοποιεί μέχρι και 10 από τις διαθέσιμες κάμερες για να καταγράψει την εικόνα. Για παράδειγμα αν ο χρήστης επιλέξει το μεγαλύτερο zoom τότε η κάμερα θα χρησιμοποιήσει τις πέντε κάμερες στα 150mm μαζί με τις πέντε στα 70mm. Κάθε αισθητήρας στέλνει τα δεδομένα στην κάμερα, η οποία συνθέτει την εικόνα.

     

    Λόγω του ότι υπάρχει μεγάλος όγκος δεδομένων που καταγράφονται, μπορεί να γίνει αλλαγή στο σημείο εστίασης αργότερα κατά την επεξεργασία της εικόνας, χαρακτηριστικό που πρωτοσυναντήσαμε στη κάμερα Lytro.

     

    L16 back Ui e1444171474886

     

    Η εταιρία Light ποντάρει στο ότι όσοι ασχολούνται με τη φωτογραφία θα εκτιμήσουν την καλύτερη ποιότητα φωτογραφίας σε σχέση με τα smartphones, ενώ οι επαγγελματίες θα αφήσουν τον ογκώδη εξοπλισμό σπίτι τους όταν απαιτείται φορητότητα.

     

    Σύμφωνα με δήλωση του Dave Grannan, CEO της Light, "Έτσι θα κατασκευάζονται οι φωτογραφικές μηχανές στο μέλλον" αναφερόμενος στην L16. "Οι DSLR απλώς δεν θα υπάρχουν αύριο"


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.