Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα benchmarks για τους Skylake της Intel

    .
    Τα αποτελέσματα αφορούν τον επεξεργαστή Intel i7-6700K ο οποίος τοποθετήθηκε πάνω σε μια ECS Z170 Claymore. Τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος περιελάμβανα 16GB μνήμης 2133MHz DDR4, 128GB SSD και GTX970 κάρτα γραφικών. Τα αποτελέσματα αυτά συγκρίθηκαν με σύστημα το οποίο περιελάμανε i7-4790K πάνω σε μια MSI Z97A Gaming 6 με 8GB μνήμης 1600MHz DDR3, ενώ κάρτα γραφικών και SSD ήταν κοινά και στα δύο συστήματα. Και τα δύο συστήματα χρησιμοποίησαν την stock ψύξη της Intel με χάλκινη βάση. Όσον αφορά τα benchmarks που χρησιμοποιήθηκαν, αυτά ήταν τα PCMark 8, 3DMark, Cinebench R15 και το Sandra 2015.

     

    Skylake CPUz


    Skylake GPUz

     

    Τα δύο συστήματα κονταροχτυπιούνται στα ίσια σε αρκετές περιπτώσεις. Ο Skylake κερδίζει ξεκάθαρα τον Haswell σε περιπτώσεις όπως το PCMark 8 Home Conventional test με +6,7%, το OpenGL test του Cinebench R15 με +29,1%, δείχνοντας την σημαντική βελτίωση που έχει γίνει στην ενσωματωμένη GPU, κερδίζει στο 3DMark Sky Diver test με +14,7%, το Sandra 2015 (Multimedia 1) test με +21,5%, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Υπάρχουν όμως και κάποια λίγα test όπου κερδίζει ο Haswell όπως στην περίπτωση του Sandra 2015 (arithmetic, Wetstone) με τον Skylake να υπολείπεται κατά 4,7% του Haswell.

     

    Στον παρακάτω πίνακα από το Computerbase.de μπορείτε να δείτε όλες τις μετρήσεις σε μορφή πίνακα, καθώς και την διαφορά επιδόσεων ανάμεσα στα δύο συστήματα.

     

    Skylake Vs Haswell


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.