Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα Chromebooks ετοιμάζονται να διαθέσουν οι Lenovo και HP

    Με τα Chromebooks να ξεπερνάνε για πρώτη φορά τους Mac σε πωλήσεις στην Αμερική, χάρη στην εκτεταμένη χρήση τους στον χώρο της εκπαίδευσης, δεν είναι παράξενο ότι οι Lenovo και HP ετοιμάζονται να διαθέσουν νέα μοντέλα στην αγορά. Η Lenovo ετοιμάζει μια νέα έκδοση του Lenovo N22 Chromebook, ενώ η HP ετοιμάζεται το νέο της Chromebook 11 G5.

     

    Το N22 Chromebook, το οποίο προορίζεται για τον χώρο της εκπαίδευσης, ξεκίνησε να διατίθεται νωρίτερα αυτό το έτος, αλλά η Lenovo ετοιμάζεται να διαθέσει και μια νέα έκδοση με 4GB μνήμης, 32GB αποθηκευτικού χώρου και Intel Celeron N3060 επεξεργαστή. Η οθόνη του N22 των 11,6'' είναι τύπου IPS και υποστηρίζει αφή. Η τιμή του θα είναι κοντά στα $274.

     

    lenovo-n22.jpg

     

    To HP Chromebook 11 G5(pdf) έρχεται με οθόνη 11,6'', ανάλυσης 1366x768 pixels, ενώ θα δίνεται η δυνατότητα να επιλεγεί το αν θα υποστηρίζει αφή ή όχι. Ο επεξεργαστής είναι και εδώ ο Intel Celeron N3060. Όσον αφορά την μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο, θα υπάρχει η επιλογή ανάμεσα σε έκδοση με 2GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικό χώρο και έκδοση με 4GB μνήμη και 32GB αποθηκευτικό χώρο. Το  HP Chromebook 11 G5 διαθέτει ακόμα 802.11ac WiFi, Bluetooth 4.2, τρεις USB 3.1 θύρες, μία HDMI 1.4 θύρα, υποδοχή ακουστικών, micro SD card reader, 720p webcam και 43.7 Wh μπαταρία.

     

    hp_chromebook_11_g5_2.jpg

     

    hp_chromebook_11_g5_1.jpg

     

    Τέλος, όπως αναφέρθηκε και αρχικά, τα Chromebooks για πρώτη φορά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τους Mac στην Αμερική κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016. Αυτό επιβεβαιώνει στο The Verge ο αναλυτής της IDC, Linn Huang, με τις Dell, HP και Lenovo να υπολογίζεται ότι πούλησαν σχεδόν δύο εκατομμύρια Chromebooks, όταν οι πωλήσεις των Mac έφτασαν περίπου στα 1,76 εκατομμύρια. Αν και τα στοιχεία από την Αμερικάνικη αγορά είναι ενθαρρυντικά για τα Chromebooks, δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για το πως τα πάνε στις άλλες αγορές. Σίγουρα πάντως τα νέα αυτά δεν θα πρέπει να ακούγονται πολύ ευχάριστα για τις Microsoft και Apple.

     

    Πηγή: New HP and Lenovo Chromebooks leaked - Liliputing


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.