Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέα Gigabyte Radeon R9 Fury με WindForce 3X σύστημα ψύξης

    .
    Οι AMD Radeon R9 Fury είναι οι μόνες κάρτες που διατίθενται με Fiji GPU και όπου οι κατασκευαστές μπορούν να διαφοροποιήσουν τα προϊόντα τους αναπτύσσοντας δικιάς τους σχεδίασης κάρτες. Τόσο η Fury X, όσο και η Nano, για την ώρα διατίθενται αποκλειστικά στην reference μορφή τους, με αυτό να αναμένεται να αλλάξει στο άμεσο μέλλον όσον αφορά την Nano μόνο.

     


    Gigabyte Radeon R9 Fury WindForce 3X 4

     


    Οι κάρτες R9 Fury διαθέτουν πυρήνα Fiji ο οποίος έχει 3596 stream processors αρχιτεκτονικής GCN 1.2 και 64 ROPs. Η συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα στην περίπτωση της Radeon R9 Fury WindForce 3X είναι 1010MHz, μόλις 10MHz πιο πάνω από την στάνταρ συχνότητα λειτουργίας, αλλά τα υψηλής ποιότητας εξαρτήματα που έχει χρησιμοποιήσει η Gigabyte αναμένεται να επιτρέψουν στην κάρτα να φτάσει σε υψηλότερες συχνότητες μέσω υπερχρονισμού. Η μνήμη της κάρτας, όπως και σε κάθε κάρτα της AMD που διαθέτει τον πυρήνα Fiji, είναι 4GB τεχνολογίας HBM, με συχνότητα λειτουργίας 500MHz. Χάρη στο μεγάλου εύρους data bus των 4096bit, επιτυγχάνεται bandwidth της τάξης των 512GB/sec. Η κάρτα διαθέτει δύο 8pin PCIe υποδοχές για την τροφοδοσία της, έχοντας TDP 275W, ενώ στις εξόδους εικόνας βρίσκουμε DVI-D, HDMI και τρεις DisplayPorts. Προφανώς η κάρτα υποστηρίζει όλα τα γνωστά APIs, όπως το DirectX 12 και το Vulkan, καθώς επίσης και όλες τις τεχνολογίες της AMD, όπως Freesync, VSR και Frame Rate Target Control.

     

    Όσον αφορά το WIndForce3X, αυτό αποτελείται από heat pipes τα οποία είναι κατασκευασμένα εξ ολοκλήρου από χαλκό και τα οποία έρχονται σε άμεση επαφή με την επιφάνεια της GPU για την καλύτερη δυνατή απόδοση ψύξης. Οι λεπίδες των τριών PWM ανεμιστήρων, είναι ειδικά σχεδιασμένες ώστε να προσφέρουν αυξημένη ροή αέρα, με παράλληλα χαμηλότερο στροβιλισμό και θόρυβο κατά την περιστροφή τους. Το WindForce3X μπορεί να απάγει θερμότητα της τάξης των 600W, σύμφωνα με την Gigabyte.

     


    Gigabyte Radeon R9 Fury WindForce 3X 3


    Gigabyte Radeon R9 Fury WindForce 3X 1


    Gigabyte Radeon R9 Fury WindForce 3X 2


    Gigabyte Radeon R9 Fury WindForce 3X Display


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.