Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα Mali 470 από την ARM

    .
    Η σειρά 400 βασίζεται στην αρχιτεκτονική Utgard και το πλεονέκτημά της, είναι ότι αποτελεί μια εξαιρετικά οικονομική επιλογή για τους κατασκευαστές SOC, η οποία υποστηρίζει το OpenGL ES 2.0. Δεν προσφέρει υψηλές επιδόσεις όπως οι νεώτερες Mali που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Midgard, αλλά είναι παραπάνω από αρκετή για τις ανάγκες την απεικόνισης του user interface των Android συσκευών.

     


    Mali470 1

     


    Η νέα Mali 470 προορίζεται να διαδεχθεί τις Mali 400 και Mali 450 και αναμένεται να βρει θέσεις σε αρκετές συσκευές όπως wearables, smart TVs, συσκευές IoT γενικότερα. Χάρη και στις νέες τεχνολογίες κατασκευής η Mali 470 θα είναι έως και δύο φορές πιο αποδοτική στον τομέας της ενέργειας σε σχέση με την Mali 400. Η 470 παίρνει πολλά από τα χαρακτηριστικά της 450 σε αυτόν τον τομέα, πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα, με την ARM να αναφέρει ότι η νέα 470 θα μπορεί να απενεργοποιεί τα τμήματά της, τα οποία δεν χρησιμοποιούνται ή και να ρυθμίζει την συχνότητα λειτουργίας της πιο αποτελεσματικά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, στοχεύοντας στην χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση και στην μείωση της ενέργειας που σπαταλιέται, χωρίς να υπάρχει ανάγκη.

     


    MaliGenerations


    MaliGPU


    MaliPower


    MaliRecap

     


    Η Mali 470 διατηρεί την αρχιτεκτονική των προηγούμενων Mali, όσον αφορά την επεκτασιμότητά της και την δυνατότητα να διαθέτει από έναν έως τέσσερις fragment processors. Η Mali-470MP1 η οποία θα διαθέτει μόνο έναν, αναμένεται να χρησιμοποιηθεί εκτεταμένα σε wearables και συσκευές όπου η χαμηλή κατανάλωση είναι το πρωτεύον.

     

    Συσκευές που θα αξιοποιούν την νέα Mali 470, αναμένονται με βάση την ARM, στο πρώτο μισό του 2017. Είναι φανερό λοιπόν ότι η σειρά 400 θα μας κρατήσει για πολύ καιρό ακόμα συντροφιά.

     


    Mali10


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.