Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέα modular Moto Z και Moto Z Force από την Motorola

    Στο Tech World της Lenovo, ανακοινώθηκαν τα νέα smartphones της Motorola τα οποία θα αντικαταστήσουν τα  Moto X Play και Moto X Style/Pure. Πρόκειται για τα Moto Z και Moto Z Force, τα οποία έχουν αναβαθμισμένο hardware, αλλά και αλλαγές στην εμφάνιση τους, σε σχέση με τα μοντέλα Moto X, εξαιτίας και της modular φιλοσοφίας τους, με τα νέα μοντέλα να μπορούν να δεχθούν αξεσουάρ τα οποία η Motorola ονομάζει Moto Mods.

     

    Ξεκινώντας από τα κλασικά τεχνικά χαρακτηριστικά, τα νέα Moto Z διαθέτουν οθόνη των 5,5'', ανάλυσης 2560x1440 pixels τύπου AMOLED, η οποία προστατεύεται από Corning Gorilla Glass, στην περίπτωση του Moto Z και Moto ShatterShield στην περίπτωση του Moto Z Force. Ρόλο κεντρικού επεξεργαστή παίζει το Qualcomm Snapdragon 820 chipset με τέσσρις πυρήνες Kryo οι οποίοι λειτουργούν με συχνότητα έως και 2,15GHz. Η ενσωματωμένη GPU είναι η Adreno 530, η μνήμη φτάνει τα 4GB, ενώ όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, τα νέα Moto Z θα κυκλοφορήσουν σε 32GB και 64GB εκδόσεις. Δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού χώρου υπάρχει, μέσω microSD.

     

    Moto-Z.jpg

     

    Moto_Z-Back.jpg

     

    Moto_Z_Force-Hero.jpg

     

    Το modem που ενσωματώνεται είναι το Qualcomm X12 το οποίο υποστηρίζει 2G / 3G / 4G LTE (Category 12/13). Υποστηρίζονται επίσης 802.11a/b/g/n/ac 2x2 MIMO, BT 4.1 LE, NFC, GPS/GNSS, ενώ η USB Type-C υποδοχή παίζει και τον ρόλο της θύρας ακουστικών, με την Motorola να δίνει και τον κατάλληλο μετατροπέα από USB σε 3,5''.

     

    2016-06-09-image-25.jpg

     

    Υπάρχουν δύο κάμερες σε κάθε συσκευή με την μπροστά να είναι 5MP και στα δύο μοντέλα. Όσον αφορά την πίσω κάμερα, το Moto Z Force διαθέτει κάμερα των 21MP με PDAF και Laser AF, ενώ το Moto Z κάμερα των 13MP με μόνο Laser AF. Το Moto Z Force έχει και μεγαλύτερη μπαταρία, χωρητικότητας 3500mAh, έναντι του Moto Z το οποίο διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 2600mAh.  Και τα δύο smartphones τρέχουν το Android 6.0.1.

     

    Όσον αφορά τις διαστάσεις τους, το Moto Z είναι ιδιαίτερα λεπτό με διαστάσεις 153.3 x 75.3 x 5.19 χιλιοστά και βάρος 136 γραμμάρια, ενώ το Moto Z Force είναι ελαφρώς πιο παχύ και βαρύ με διαστάσεις 155.9 x 75.8 x 6.99 χιλιοστά και βάρος 163 γραμμάρια.

     

    Όσον αφορά τον modular χαρακτήρα των κινητών, τα νέα Moto Z διαθέτουν την δυνατότητα να δεχθούν στην πλάτη τους τα λεγόμενα Moto Mods. Αυτά σταθεροποιούνται πάνω στην συσκευή με την βοήθεια μαγνητών, επιτρέποντας την εύκολη προσθαφαίρεσή τους. Μάλιστα σε αντίθεση με τα modules του LG G5, δεν απαιτείται επανεκκίνηση της συσκευής κατά την τοποθέτηση ή αφαίρεση ενός Moto Mod, τα Moto Mods αναγνωρίζονται αυτόματα και χρειάζεται να ρυθμιστούν μόνο κατά την πρώτη σύνδεσή με το κινητό. Επίσης η Motorola αναφέρει ότι τα Moto Mods θα είναι συμβατά με μελλοντικές συσκευές.

     

    Moto_Z-Mods.jpg

     

    Αρχικά η Motorola διαθέτει τρία Moto Mods, το Offgrid Power Pack, το οποίο προσθέτει μια επιπλέον μπαταρία των 2200mAh, το JBL SoundBoost, το οποίο προσθέτει δύο ηχεία των 3W διαμέτρους 27 χιλιοστών, ένα kickstand και μια μπαταρία των 1000mAh και το Insta-Share Projector το οποίο μέσω DLP τεχνολογίας εκπέμπει εικόνα ανάλυσης 854x480 με φωτεινότητα τουλάχιστον 50 Lumens. Επιπλέον θα διατίθενται και διακοσμητικά για την πλάτη του κινητού, από αληθινό ξύλο, δέρμα ή ύφασμα, τα οποία θα έχουν το κατάλληλο πάχος, ώστε να έρχονται σε ευθεία με την πίσω κάμερα η οποία προεξέχει.

     

     

    Moto-Mods-Pins.jpg

     

    moto z power pack mod.jpg

     

    Moto-Mods-InstaShare-Projector.jpg

     

    motomod-04.jpg

     

    Τα Moto Z και Moto Z Force θα είναι διαθέσιμα μαζί με τα Moto Mods από αυτό το καλοκαίρι. Μια international έκδοση του Moto Z θα είναι διαθέσιμη από αυτό το Σεπτέμβρη. Τιμές δεν ανακοινώθηκαν.

     

    Πηγή: Motorola Announces The Moto Z And Moto Z Force


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.