Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέα Radeon R9 Fury Nitro ετοιμάζει η Sapphire

    .
    Η νέα κάρτα θα ονομάζεται Sapphire Radeon R9 Fury Nitro και πέραν του διαφορετικού PCB θα έρχεται και με μαύρο backplate. Η κάρτα θα διαθέτει ελαφρώς ογκωδέστερο σύστημα ψύξης, με τις διαστάσεις της να είναι 307 x 125 x 45 χιλιοστά, έναντι 300 x 110 x 40 της Tri-X. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κάρτα να πιάνει 2,5 expansion slots έναντι 2,2 που έπιανε η Tri-X.

     

    Sapphire Radeon R9 Fury Nitro 2


    Sapphire Radeon R9 Fury Nitro 3

     

    Όπως όλες οι R9 Fury, η κάρτα διαθέτει τον πυρήνα Fiji Pro, ο οποίος είναι μια κομμένη έκδοση του Fiji πυρήνα της Radeon Fury X έχοντας 3584 stream processors αρχιτεκτονικής GCN 1.2. Η συχνότητα λειτουργίας του πυρήνα είναι τα 1050MHz, 50MHz παραπάνω δηλαδή, έναντι της Tri-X έκδοσης. Η μνήμη είναι 4GB αρχιτεκτονικής HBM, με συχνότητα λειτουργίας τα 500MHz, αλλά χάρη στο ευρύ data bus των 4096bit αποδίδει bandwidth το οποίο φτάνει τα 512GB/sec.

     

    Η Sapphire έχει προσθέσει μία DVI-D πέραν των τριών DisplayPorts και της HDMI προσφέροντας πιο εύκολη διασύνδεση με παλαιότερες οθόνες χωρίς την χρήση αντίστοιχου αντάπτορα. Η R9 Fury Nitro χρειάζεται δύο PCIe καλώδια τροφοδοσίας για την λειτουργία της, με το προτεινόμενο τροφοδοτικό να είναι ισχύος 750W. Έχει TDP 275W.

     

    Η νέα Sapphire Radeon R9 Fury Nitro αναμένεται να κυκλοφορήσει στις αρχές του 2016 με τιμή μεταξύ 560 και 600 ευρώ.

     

    Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα του κατασκευαστή SAPPHIRE Technology

     

    Sapphire Radeon R9 Fury Nitro 1

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις Nitro και Tri-X δίπλα δίπλα. Οι φωτογραφίες είναι από το PCGamesHardware.

     

    R9 Fury Nitro Tri X 1


    R9 Fury Nitro Tri X 3


    R9 Fury Nitro Tri X 2


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.