Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέα SoCs από Qualcomm και MediaTek

    Qualcomm και MediaTek ανακοίνωσαν αυτές τις μέρες νέους επεξεργαστές(SOCs - system on a chip), για μεσαίας προς υψηλής κατηγορίας smartphones. Για smartphones με λίγα λόγια τα οποία θα είναι σαφέστατα δυνατές συσκευές, απλά όχι οι απόλυτα κορυφαίες των εταιριών, όπου σε αυτές συνήθως βρίσκουμε επεξεργαστές όπως για παράδειγμα ο Snapdragon 835. Ειδικότερα, η Qualcomm ανακοίνωσε την σειρά 700, η οποία έρχεται να τοποθετηθεί ανάμεσα στις ήδη διαθέσιμες σειρές 600 και 800, ενώ η MediaTek ανακοίνωσε το νέο Helio P60.

     

    Η Qualcomm ουσιαστικά ανακοίνωσε μια νέα κατηγορία επεξεργαστών, την Qualcomm Snapdragon 700 Mobile Platform Series, στην οποία θα περιλαμβάνονται μοντέλα με πολλά χαρακτηριστικά από τα μοντέλα της κορυφαίας σειρά 800, τα οποία όμως θα είναι χαμηλότερων επιδόσεων και κόστους, σε σχέση με τα μοντέλα της σειράς 800. Έτσι στα μοντέλα της σειράς 700 θα δούμε υποστήριξη για την Artificial Intelligence (AI) Engine της Qualcomm και κορυφαίες επιδόσεις στον τομέα του επεξεργαστή, της κάρτας γραφικών, αλλά και της κάμερας, χάρη στην υιοθέτηση κορυφαίων τεχνολογιών της εταιρίας, όπως πυρήνες Kryo, κάρτα γραφικών Qualcomm Adreno 600 και τα Spectra ISP και Hexagon Vector Processor.

     

    Η Qualcomm αναφέρει ότι, σε σύγκριση με τον Snapdragon 660, οι επιδόσεις θα είναι έως και δύο φορές υψηλότερες σε εργασίες τεχνικής νοημοσύνης, ενώ η ενεργειακή απόδοση θα είναι έως και 30% υψηλότερη. Η νέα αυτή σειρά επεξεργαστών, στοχεύει κυρίως στην αγορά της Κίνας και σε κορυφαίες συσκευές οι οποίες θα έχουν κόστος κάπου στα 400-500 δολάρια.

    qualcomm snapdragon700 -1.jpg

     

     

    Η Qualcomm θα αρχίσει να δίνει δείγματα των νέων επεξεργαστών σε συνεργάτες της μέσα στο πρώτο μισό του έτους, οπότε δεν αναμένεται να περάσει πολύς καιρός μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε και συσκευές για τελικούς καταναλωτές με κάποιο Snapdragon 700 μοντέλο.

     

    Η MediaTek από την μεριά της ανακοίνωσε το MediaTek Helio P60. Πρόκειται για ένα οκταπύρηνο μοντέλο, το οποίο σύμφωνα με την εταιρία, είναι έως και 25% πιο αποδοτικό και έως και 70% ταχύτερο σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Επιπλέον ενσωματώνει και νέα χαρακτηριστικά τα οποία προορίζονται για χρήση σε εφαρμογές τεχνικής νοημοσύνης.

     

    Το Helio P60 θα κατασκευάζεται στα 12nm και ενσωματώνει τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A73 και τέσσερις πυρήνες ARM Cortex A53. Η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών του θα είναι η ARM Mali G72 MPr. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του βρίσκουμε, υποστήριξη για την τεχνολογία NeuroPilot AI της MediaTek, έως 8GB μνήμης LPDDR4 1800 MHz, αποθηκευτικό χώρο τύπου eMMC 5.1 ή UFS 2.1, κάμερες με ανάλυσης έως και 32MP ή σύστημα με δύο κάμερες των 16MP και 20MP και υποστήριξη για οθόνες με ανάλυση έως και 2400 x 1080 pixels.

     

    Mediatek helio p60 -02.jpg

     

    Συσκευές με το νέο MediaTek Helio P60 αναμένεται να κυκλοφορήσουν κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2018.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.