Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέες πληροφορίες για το B450 chipset της AMD

    Η AMD ανακοίνωσε μαζί με τους επεξεργαστές Ryzen 2000 και το X470 chipset, το οποίο όμως προορίζεται κυρίως για ακριβές μητρικές και συστήματα. Για όσους θα ήθελαν να στήσουν ένα κάπως πιο οικονομικό σύστημα, θα πρέπει είτε να επιλέξουν κάποια παλαιότερη μητρική με chipset της σειράς 300, είτε να περιμένουν το B450. Νέες πληροφορίες για το  B450 διέρρευσαν σήμερα στο διαδίκτυο.

     

    Σύμφωνα με τις νέες αυτές πληροφορίες, το B450 θα προσφέρει τον ίδιο αριθμό συνδέσεων USB, SATA και PCIe με το B350, θα επιτρέπει overclocking, όπως επέτρεπε το B350, αλλά θα έχει και μερικά χαρακτηριστικά από το X470. Έτσι θα έχει εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση σε idle, λιγότερο από 2W, επιπλέον PCB layers για βελτιωμένο CPU VRM και memory routing, υποστήριξη για bootable NVMe RAID, υποστήριξη για το StoreMI, την τεχνολογία "XFR 2.0 Enhanced", αλλά και το Precision Boost Overdrive. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό του B450, το οποίο απευθύνεται κυρίως σε administrators, είναι η δυνατότητα απενεργοποίησης μέσω του UEFI, συγκεκριμένων θυρών USB της μητρικής.

     

    AMD B450.jpg

     

    AMD B450 - chipsets comparison.jpg

     

    Όπως είναι λογικό οι μεγάλοι κατασκευαστές μητρικών ήδη ετοιμάζουν σχετικά μοντέλα, με την ASRock για παράδειγμα, να έχει στο στάδιο της ανάπτυξης τουλάχιστον τα τέσσερα παρακάτω μοντέλα:

     

    • B450 Fatal1ty Gaming K4
    • B450 Fatal1ty Gaming-ITX/ac
    • B450M Pro4
    • B450 Pro4

     

    Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, το B450 chipset αναμένεται εντός του τρίτου τριμήνου. Η AMD αναμένεται να το ανακοινώσει παράλληλα με μερικά ακόμα νέα, οικονομικά μοντέλα επεξεργαστών Ryzen.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.