Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέες τεχνολογίες fast charging από Huawei και Qualcomm, αλλά η Google δεν ενθουσιάζεται

    Με την τεχνολογία των μπαταριών να μην εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια με τον ρυθμό που ίσως θα θέλαμε και να μην μπορεί να δώσει μπαταρίες σημαντικά μεγαλύτερης χωρητικότητας, οι εταιρίες εστιάζουν στην όλο και ταχύτερη φόρτιση των υπαρχόντων μπαταριών λιθίου. Έτσι τόσο η Huawei όσο και η Qualcomm, υιοθετούν νέες τεχνολογίες fast charging για τα προϊόντα τους, οι οποίες υπόσχονται ακόμα ταχύτερη φόρτιση. Η Google πάντως, από την μεριά της, δεν συμφωνεί στην δημιουργία πολλών, διαφορετικών και proprietary τεχνολογιών φόρτισης.

     

    Η Qualcomm ετοιμάζει την 4η έκδοση της τεχνολογίας της Quick Charge. Η Quick Charge 4.0, σύμφωνα με το Fudzilla,το οποίο επικαλείται πληροφορίες από κατασκευαστή περιφερειακών, υποστηρίζει έως και 28W και αναμένεται να υποστηρίζεται από τον νέο Snapdragon 830. Δεν αποκλείεται να δούμε να υποστηρίζονται επιλογές φόρτισης των 5V/4.7A~5.6A ή 9V/4A.

     

    Qualcomm-Quick-Charge.jpg

     

    Η Qualcomm φαίνεται να έχει βελτιώσει την Quick Charge, ώστε να μπορεί να επιτύχει την τροφοδότηση της μπαταρίας με αυτά τα ποσά ενέργειας, χωρίς να προκαλέσει βλάβη στην μπαταρία. Αυτό επιτυγχάνεται χάρη στην τεχνολογία INOV (Intelligent Negotiation for Optimum Voltage), η οποία βελτιστοποιεί την φόρτιση της μπαταρίας, αναλαμβάνοντας να υπολογίσει το πόση είναι η μέγιστη ενέργεια που μπορεί να λάβει η μπαταρία ανά πάσα στιγμή, χωρίς αυτή να υπερθερμαίνεται.

     

    Οι πρώτες συσκευές που θα υιοθετούν την Quick Charge 4.0 αναμένονται εντός του 2017. Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται τα πλεονεκτήματα της έκδοσης 3.0.

     

     

    Από την μεριά της η Huawei έχει ενσωματώσει στο Mate 9 Phablet, τεχνολογία fast charging μέσω USB Type C θύρας, η οποία δείχνει να πρόκειται για μια τροποποιημένη έκδοση της Quick Charge 3.0 της Qualcomm ή της Pump Express της Mediatek. Η fast charging τεχνολογία αυτή της Huawei επιτρέπει την φόρτιση της συσκευής με 3,5-5V ρεύμα και 5A ένταση. Ο φορτιστής που δίνεται μαζί με το Mate 9 υποστηρίζει 5V 2A, 4.5V 5A ή 5V 4.5A υποστηρίζοντας φόρτιση με έως και 22.5W. Μέσα σε 10 λεπτά, σύμφωνα με την Huawei, το Mate 9 είναι σε θέση να φορτίσει έως τα 800mAh, ενώ μια ώρα αρκεί να ανεβάσει το επίπεδο φόρτισης στα 3720mAh.

     

     

    Πάντως η Google δεν συμφωνεί με αυτή την μόδα, όπου οι κατασκευαστές ανακοινώνουν συνεχώς δικές τους μεθόδους ταχείας φόρτισης, τεχνολογίες αποκλειστικές για τις συσκευές τους και ασύμβατες μεταξύ τους που μπορεί να υπερβαίνουν κάποια δεδομένα στάνταρ. Έτσι για την ώρα η Google προτρέπει (pdf, σελίδα 70) τους κατασκευαστές να μην υποστηρίζουν αποκλειστικές(proprietary) τεχνολογίες ταχείας φόρτισης, οι οποίες υιοθετούν τάσεις πέραν των στάνταρ, χωρίς αυτό να αποκλείει αργότερα να κρατήσει ακόμα πιο ισχυρή στάση, με τις μελλοντικές εκδόσεις του Android να απαιτούν όλες οι συσκευές με USB Type C να υποστηρίζουν ένα συγκεκριμένο στάνταρ.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.