Jump to content



  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νέοι προσιτοί NVMe SSDs από την Intel

    H Intel συμβάλει και αυτή στην αύξηση της αποδοχής των NVMe SSDs από την πλειοψηφία του αγοραστικού κοινού  με τη νέα της σειρά SSD 600P. Τα νέα drives ακολουθούν το πρωτόκολλο M.2 στα 80 mm και χρησιμοποιούν τα Intel-Micron 3D TLC NAND chips, τα οποία συναντάμε όλο και περισσότερο τελευταία.

     

    Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στην Intel να παρέχει αυτά τα drives σε τιμές παρόμοιες με αυτές των ακριβών SATA drives με τη διαφορά ότι μπορούν να προσφέρουν ταχύτητες ανάγνωσης πολύ μεγαλύτερες από αυτές που μπορεί να φτάσει το πρωτοκολλο SATA.

     

    57c3f89fe3058-Screenshot(1).jpg

     

    Με κόστος 53 cents ανά GB για το drive των 128GB, μέχρι τα 35 cents ανά GB για το μοντέλο με χωρητικότητα 1TB, τα drives αυτά έχουν μία από τις πιο ανταγωνιστικές τιμές σε NVMe SSDs. Οι αντίστοιχοι 950 Pro της Samsung  έχουν καλύτερες ταχύτητες αλλά με τιμή 189.99 δολάρια για το μοντέλο με τα 256GB, φτάνουν τα 74 cents ανά GB, ενώ στο μοντέλο των 512 GB το GB  κοστίζει 62 cents.

     

    ssd-600p.jpg


    Ακόμα και αν τα drives της Samsung έχουν στα χαρτιά καλύτερες επιδόσεις, έχει αποδειχθεί ότι σε πραγματικές συνθήκες εργασίας οι διαφορές αυτές δεν είναι τόσο εμφανείς. Έτσι η Intel με την διάθεση αυτών των πιο προσιτών SSDs στους κατασκευαστές, βοηθάει στην μεγαλύτερη αποδοχή του PCIe σε desktops και laptops.

     

    Τα μοντέλα των 128GB, 256GB, και 512GB θα είναι διαθέσιμα μέσα στην εβδομάδα ενώ το μοντέλο του 1TB αλλά και ένα επιπλέον drive με χωρητικότητα  360GB θα είναι διαθέσιμα αργότερα μέσα στον χρόνο.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.