Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέοι Optane 800p SSDs από την Intel

    Η Intel αποκάλυψε νέους SSDs τεχνολογίας Optane, στην CES 2018. Οι νέοι αυτοί SSDs φέρουν την ονομασία Optane 800p, αναμένονται εντός του πρώτου τριμήνου του έτους και έρχονται να τοποθετηθούν ανάμεσα στα προϊόντα Optane Memory και τους Optane 900p SSDs.

     

    Οι νέοι Optane 800p αποτελούν ουσιαστικά μεγαλύτερης χωρητικότητας μοντέλα της σειράς Optane Memory, διαθέτοντας τον ίδιο controller και τον ίδιο τύπο σύνδεσης, PCIe 3.0 x2. Διαθέτουν όμως βελτιωμένο power management, υποστηρίζοντας και low power idle states καθιστώντας τους κατάλληλους και για χρήση σε φορητούς υπολογιστές. Επιπλέον η Intel δίνει διπλάσιο αριθμό εγγραφών, κάτι που σημαίνει μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο, με τους Optane 800p να είναι σε θέση να γράφουν θεωρητικά 200GB δεδομένων καθημερινά για περίοδο 5 χρόνων, πριν παρουσιάσουν πρόβλημα. Πάντως σύμφωνα με το Anandtech, η τιμή αυτή είναι μάλλον μια συντηρητική εκτίμηση.

     

    Optane 800p -1.jpg

     

    Optane 800p box back.jpg

     

    Οι νέοι 800p θα κυκλοφορήσουν αρχικά με χωρητικότητες των 58GB και 118GB, χωρητικότητες σημαντικά μεγαλύτερες από αυτές των 16GB και 32GB που πρόσφεραν τα προϊόντα Optane Memory, αλλά σχετικά μικρές σε σύγκριση με τους περισσότερους SSD της αγοράς. Θα είναι bootable και θα έρχονται με μορφή αποθηκευτικού μέσου M.2.

     

    Αν και δεν υπάρχουν ακόμα κάποιες πληροφορίες για τις επιδόσεις τους, αυτές αναμένονται να είναι υψηλότερες αυτών που προσφέρουν τα προϊόντα Optane Memory. Επίσης άγνωστο είναι το που θα κυμαίνονται οι τιμές τους.

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.