Jump to content



  • yanni
    yanni

    Νέο αναβαθμισμένο desktop για το Raspbian OS

    Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ένα ανανεωμένο desktop για το Raspbian OS. Το νέο desktop ονομάζεται PIXEL( Pi Improved Xwindows Environment, Lightweight ) και εκτός από νέα εμφάνιση, ενσωματώνει βελτιώσεις, κάποιες εφαρμογές, αλλά και έναν νέο browser.

     

    Το Raspbian OS βασίζεται στο Debian και θεωρείται η ιδανικότερη διανομή για τα Raspberry Pi. Με τον καιρό το Raspbian OS είχε δει κάποιες βελτιώσεις, αλλά η τελευταία, με το PIXEL desktop, είναι η σημαντικότερη μέχρι σήμερα και έρχεται να προσδώσει μια πιο μοντέρνα εμφάνιση, αλλά και να προσφέρει αυξημένη λειτουργικότητα. Οι αλλαγές φαίνονται με το boot του συστήματος, με το console boot να έχει αντικατασταθεί από μία splash screen, η οποία πάντως μπορεί να απενεργοποιηθεί αν το επιθυμεί ο χρήστης. Το Infinality font rendering package έρχεται πλέον προ εγκατεστημένο, προσφέροντας βελτιωμένες γραμματοσειρές, ενώ υπάρχει πλέον και η δυνατότητα ενεργοπποίσης και απενεργοποίησης των Bluetooth και Wi-Fi που ενσωματώνει το Raspberry 3, αλλά και επιλεγμένων, μέσω USB σύνδεσης, ασύρματων συσκευών.  Προ εγκατεστημένος έρχεται και ένας RealVNC server μαζί με τον αντίστοιχο client καθώς και emulator του ιδρύματος για το SenseHAT hardware add-on.

     

    57ece28d5bd24-raspbianOS-desktop.jpg

     

    raspbian OS - pixel menu.jpg

     

    raspbian OS - pixel windows.jpg

     

    raspbian OS - pixel realvnc.jpg

     

    raspbian OS - pixel sensehat.jpg

     

    Η τελευταία πολύ σημαντική αλλαγή έχει να κάνει με τον browser. Ο Epiphany έχει αντικατασταθεί από τον Chromium browser στον οποίο βασίζεται και ο Chrome της Google. Ο Chromium προσφέρει σημαντικά καλύτερη εμπειρία web, καθώς αξιοποιεί και hardware acceleration για το video playback, υποστηρίζει plug ins, αλλά στα παλαιότερα single core μοντέλα πιθανόν δεν θα παίζει σωστά, λόγω των σημαντικά μεγαλύτερων αναγκών σε υπολογιστική ισχύ σε σχέση με τον Epiphany. Για αυτό το λόγο ο Epiphany δεν έχει αφαιρεθεί πλήρως, αλλά είναι προσβάσιμος μέσω της κονσόλας, γράφοντας “epiphany-browser” σε αυτήν.

     

    raspbian OS - chromium.jpg

     

    Περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να βρείτε στο εξής link: Introducing PIXEL - Raspberry Pi


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.