Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέο χαρακτηριστικό στο USB-C θα περιορίζει την χρήση άγνωστης ποιότητας καλωδίων

    Το USB Implementers Forum ανακοίνωσε την προσθήκη ενός νέου χαρακτηριστικού στις τεχνικές προδιαγραφές του USB Type-C, το οποίο θα περιορίζει την χρήση καλωδίων τα οποία δεν είναι πιστοποιημένα για την καλή τους ποιότητα. Η χρήση κακής ποιότητας ή κατασκευής καλωδίων Type-C μπορεί να κρύβει κινδύνους για τις συσκευές που θα συνδεθούν με αυτά, όπως έδειξε πριν μερικούς μήνες o μηχανικός Benson Leung της Google, σε δοκιμές που πραγματοποίησε με διάφορα καλώδια USB Type C.

     

    Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του USB Type C είναι η δυνατότητά της να τροφοδοτήσει τις συσκευές που συνδέονται σε αυτήν με έως και 100W ισχύ. Αυτή η δυνατότητα όμως, απαιτεί καλώδια με περισσότερα σύρματα και ειδικά ID chips το οποίο ανεβάζει σημαντικά το κόστος τους και τα καθιστά σημαντικά ακριβότερα έναντι των τυπικών USB καλωδίων. Το αποτέλεσμα είναι πολλά Type C καλώδια να μην είναι σε θέση να προσφέρουν την μέγιστη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων που υποστηρίζει το USB Type C, ή την ισχύ που απαιτούν οι συσκευές που συνδέονται στην υποδοχή Type C ή ακόμα χειρότερα να προκαλέσουν βλάβη στις συσκευές.

     

    Το νέο χαρακτηριστικό που θα ενσωματωθεί στο USB Type C θα επιτρέπει την αναγνώριση των συσκευών και των καλωδίων πριν επιτραπεί η αποστολή δεδομένων ή ενέργειας μέσω των καλωδίων αυτών, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν όλες οι παραπάνω περιπτώσεις. Αυτό όμως σημαίνει αυτομάτως και την ανάγκη νέων συσκευών οι οποίες θα υιοθετούν το USB Power Delivery 3.0 πρωτόκολλο που θα περιλαμβάνει το νέο χαρακτηριστικό USB Type-C Authentication.

     

    usb-c-auth6.png

     

    Το νέο USB Type-C Authentication θα διαχωρίζει τις συσκευές σε USB devices, USB power delivery devices (για παράδειγμα φορτιστές) και USB Type-C alternate mode devices(για παράδειγμα οθόνες). Σε περίπτωση χρήσης καλωδίων που δεν διαθέτουν κάποια πιστοποίηση, οι κατασκευαστές ή οι τελικοί καταναλωτές θα επιτρέπεται να αποτρέπουν την χρήση των καλωδίων αυτών. Καλώδια που θα ενσωματώνουν το USB Power Delivery 3.0 θα διαθέτουν ειδικό ID chip. Οι χρήστες υπολογιστών, tablets ή smartphones θα έχουν την δυνατότητα να αποτρέψουν την σύνδεση συσκευών όπως USB flash drives στα συστήματά τους, χωρίς πρώτα να δώσουν την άδειά τους.

     

    usb_c_auth1.png

     

    Μένει να δούμε πότε θα αρχίσει να ενσωματώνεται το νέο χαρακτηριστικό, πως θα πιστοποιούνται οι χιλιάδες συσκευές και καλώδια που κυκλοφορούν στην αγορά, καθώς και πως θα αξιοποιήσουν το νέο χαρακτηριστικό οι κατασκευαστές. Δεν αποκλείεται κάποιοι να επιλέξουν πολύ αυστηρούς περιορισμούς καθιστώντας πλήθος φτηνών USB C καλωδίων στην αγορά, ασύμβατα με τις συσκευές τους.

     

    usb_c_auth.png

     

    usb_c_auth4.png

     

    usb_c_auth2.png

     

    usb_c_auth5.png

     

    Πηγή: USB-C Authentication Tech to Restrict Usage of Uncertified USB-C Accessories and Cables


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.