Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέο Exynos 8890 SOC από την Samsung

    .
    Ο Exynos 8890 ακολουθάει σχεδίαση big.LITTLE με οκτώ συνολικά πυρήνες χωρισμένους σε δύο τετράδες. Από αυτούς, οι τέσσερις πιο αργοί θα είναι οι συνήθεις A53 πυρήνες τις ARM, αλλά οι τέσσερις πιο γρήγοροι που είναι σχεδίασης Samsung, φέρουν την ονομασία Exynos M1. Όπως αναφέρθηκε, είναι οι πρώτοι custom ARM πυρήνες της Samsung, με την σχεδίαση τους να ομοιάζει με αυτή των A72 της ARM. Σύμφωνα με την Samsung ο Exynos 8890 θα προσφέρει έως και 30% υψηλότερη ταχύτητα και 10% υψηλότερη ενεργειακή απόδοση έναντι του Exynos 7420, χωρίς όμως περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το αν αυτό είναι αποτέλεσμα της σχεδίασης των πυρήνων ή συνδυασμός και άλλων παραμέτρων.

     


    Exynos 8 Octa 8890


    Exynos 8890

     


    Όσον αφορά την GPU, αυτή θα είναι η ARM Mali T880M12 με 50% περισσότερους πυρήνες έναντι της GPU που ενσωμάτωνε ο Exynos 7420. Δεδομένης και της αύξησης των ALU pipelines ανά πυρήνα, οι επιδόσεις της νέας GPU αναμένονται κάπου στις 2,25 φορές υψηλότερες. Εναλλακτικά θα μπορούσε να προσφέρει παρόμοιες επιδόσεις με σημαντικά χαμηλότερη κατανάλωση. Με την Samsung πάντως να διαφημίζει 4K οθόνες στις μελλοντικές της φορητές συσκευές, μια πολύ ισχυρή GPU δείχνει αναγκαία.

     

    Τέλος, στον τομέα του modem ο Exynos 8890 θα υποστηρίζει LTE Category 12/13 ταχύτητες, το οποίο μεταφράζεται σε έως 600Mbps download και έως 150Mbps uploads, όπως και στην περίπτωση του Snapdragon 820 της Qualcomm.

     


    Exynos 8890

     


    Ο Exynos 8890 σύμφωνα με την Samsung θα είναι σε διαδικασία μαζικής παραγωγής πριν το τέλος του 2015, οπότε δεν αποκλείεται να είναι έτοιμος για χρήση στο επόμενο κορυφαίο κινητό της εταιρίας. Θα κατασκευάζεται με την μέθοδο των 14nm FinFET της εταιρίας.


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.