Jump to content


  • yanni
    yanni

    Νέο Raspberry Pi 3 Model A+ στην τιμή των $25

    Το Raspberry Pi Foundation ανακοίνωσε ένα νέο Pi, το Raspberry Pi 3 Model A+ το οποίο έρχεται να προσφέρει τα κύρια χαρακτηριστικά του Model 3B+, τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1,4GHz και 5GHZ ασύρματη σύνδεση, σε μικρότερο μέγεθος και χαμηλότερη τιμή.

     

    Το νέο Raspberry Pi 3 Model A+ έρχεται να καλύψει ένα κενό που υπήρχε στον κατάλογο των προσφερόμενων μοντέλων, μιας και το Raspberry Pi Foundation δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι τώρα μια A+ έκδοση του Raspberry Pi 2 ή του Raspberry Pi 3. Το νέο Raspberry Pi 3 Model A+ ενσωματώνει τα περισσότερα χαρακτηριστικά του μοντέλου Raspberry Pi 3 Model B+. Σε αυτά περιλαμβάνονται, 64bit επεξεργαστής με τέσσερις πυρήνες ARM Cortex-A53 στα 1,4GHz, 512 MB LPDDR2 SDRAM, ασύρματη Dual-band 802.11ac LAN και Bluetooth 4.2/BLE, καθώς και βελτιωμένη υποστήριξη για USB mass storage booting και βελτιωμένο thermal management. Όπως και στην περίπτωση του B+, το νέο A+ μοντέλο διαθέτει πιστοποίηση ως μονάδα ραδιοσυχνοτήτων(radio module) με βάση τους κανόνες του FCC. Η επίσημη θήκη για το Raspberry Pi 3 Model A+ αναμένεται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

     

    Raspberry Pi 3 Model Aplus PCB.jpg

     

    Παρακάτω μπορείτε να δείτε μια σύγκριση του μεγέθους του Raspberry Pi 3 Model A+ σε σύγκριση με το Raspberry Pi 3 Model Β+.

     

    Raspberry Pi 3 Model Aplus vs Bplus.jpg

     

    Το Raspberry Pi 3 Model A+ θα αποτελέσει το τελευταίο μοντέλο που θα βασίζεται στο αρχικό Raspberry Pi. Όπως αναφέρει το Raspberry Pi Foundation, το επόμενο μοντέλο που θα ανακοινωθεί θα βασίζεται σε νέο επεξεργαστή, που θα κατασκευάζεται σε πιο προηγμένη μέθοδο κατασκευής, ενώ και η μνήμη θα είναι διαφορετικού, νεώτερου τύπου.

     

    Αναλυτική παρουσίαση του νέου μοντέλου και μετρήσεις όσον αφορά τις επιδόσεις του, θα βρείτε στο Phoronix.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.