Jump to content


  • X-kyramas
    X-kyramas

    Νευρωνικά δίκτυα και στην επεξεργασία εικόνων

    Ερευνητές από την Adobe και το πανεπιστήμιο της California-Berkeley, παρουσίασαν ένα εργαλείο επεξεργασίας εικόνων το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Το εργαλείο αυτό χρησιμοποιεί φωτογραφίες ή ακόμα και πρόχειρα σχέδια για να μεταμορφώσει την αρχική εικόνα στην επιθυμητή , χωρίς ο χρήστης να χρειαστεί να κάνει πολύωρες και επίπονες εργασίες διόρθωσης. 

     

     

     

    Σύμφωνα με αυτή τη μελέτη που περιγράφει την νέα αυτή τεχνολογία, το εργαλείο αυτό χρησιμοποιεί ένα "generative adversarial νευρωνικό δίκτυο", το οποίο αλλάζει την εικόνα σε πραγματικό χρόνο. Όπως φαίνεται και στο παρακάτω video σχεδιάζοντας απλώς το σχήμα της τσάντας, το λογισμικό αυτό αλλάζει το σχήμα της προσπαθώντας να το ταιριάξει στο σχήμα του σχεδίου, χωρίς η τελική εικόνα να χάσει τη φυσικότητά της. Το λογισμικό αυτό είναι ικανό να αναγνωρίσει και τα πιο απλά σχέδια, πράγμα που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος σχεδιαστής για να το χρησιμοποιήσει.

     

     

     

    Ένα παρόμοιο εργαλείο με το όνομα Neural Photo Editor ανέπτυξαν ερευνητές του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνική του Machine Learning. O χρήστης απλώς επιλέγει ένα χρώμα και με το πινέλο "βάφει" τα μέρη του προσώπου αλλάζοντας για παράδειγμα το χαμόγελο ή τα μαλλιά, όπως φαίνεται στο παρακάτω video.

     

     

     

     


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.