Jump to content


  • yanni
    yanni

    Ξανά κλειδώνει το overclocking η Nvidia, αυτή τη φορά στο BIOS

    Πολλοί είχαν αγοράσει φορητούς υπολογιστές με ιδιαίτερα δυνατή κάρτα γραφικών, ώστε να μπορούν να παίξουν τα κορυφαία τελευταίας γενιάς παιχνίδια. Επιπλέον πολλά gaming φορητά μηχανήματα διαφημίζονται ως overclockable. Το κλείδωμα λοιπόν στους οδηγούς της δυνατότητας overclocking των τελευταίων 900m series καρτών γραφικών, ουσιαστικά ισοδυναμούσε για κάποιους με αφαίρεση ενός όχι απλά παρεχόμενου, αλλά και διαφημιζόμενου χαρακτηριστικού.

     

    Η Nvidia φαίνεται αποφασισμένη να κάνει πράξη την αρχική της απόφαση. Αυτή την φορά όμως όχι σε επίπεδο οδηγών, αλλά σε επίπεδο BIOS. Ένας BIOS mod enthusiast στο TechInferno.com forum πριν λίγες μέρες αποκάλυψε ότι η Nvidia άρχισε να διαθέτει κάρτες γραφικών της σειράς 900m με κλειδωμένη την επιλογή για overclocking στο BIOS. Αυτό σημαίνει ότι όποιος επιθυμεί να ξεκλειδώσει την παραπάνω δυνατότητα, θα πρέπει να περάσει στην κάρτα γραφικών του τροποποιημένο BIOS με ξεκλείδωτη την δυνατότητα overclocking, παίρνοντας πιθανόν και το σχετικό ρίσκο να πάει κάτι στραβά ή να χάσει την εγγύησή του.

     


    Prema OC disabled Maxwell GPUs 900M

     


    Οι κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, ιδίως gaming φορητών υπολογιστών, έχουν την δυνατότητα σε κάποιες περιπτώσεις να τροποποιήσουν το BIOS, ώστε να προσφέρουν την επιλογή αυτή στους πελάτες τους. Αυτό όμως δεν είναι ξεκάθαρο το αν θα παραβιάζει την εγγύηση που θα παρέχεται από την Nvidia, ενώ δεν αποκλείεται εφόσον διαφημίζεται ως ξεχωριστό χαρακτηριστικό να επηρεάζει και την τελική τιμή του προϊόντος.

     

    Η MSI από την μεριά της, μια από τις κορυφαίες εταιρίες στον χώρο των gaming φορητών υπολογιστών, προέβη σε ανακοίνωση με βάση την οποία σκοπεύει να επιτρέπει το overclocking στα μηχανήματά της. Σημείωσε πάντως ότι τυχόν βλάβες που θα οφείλονται από την λειτουργία των υποσυστημάτων του φορητού υπολογιστή εκτός των προκαθορισμένων ορίων, δεν θα καλύπτεται από την εγγύηση.

     


    Msi Gt 80 gt80 titan


×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.