Jump to content
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Latest Reviews

  All Reviews
 • Ξεκίνησε η μαζική παραγωγή αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων που τοποθετείται κάτω από την επιφάνεια της οθόνης

  Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι μια συνηθισμένη μέθοδος ξεκλειδώματος των σύγχρονων smartphones. Αποτελούσε όμως πάντα ένα πρόβλημα για τους κατασκευαστές, μιας και τους περιόριζε στον τομέα της σχεδίασης των smartphones. Ο αναγνώστης απαιτούσε να τοποθετείται σε ένα σημείο εύκολα προσβάσιμο από τον χρήστη, συνήθως στην πλάτη του κινητού ή στην πρόσοψη, στο κάτω περιθώριο της οθόνης. Αυτό αλλάζει πλέον, με την Synaptics να ανακοινώνει ότι ξεκίνησε την μαζική παραγωγή του νέου αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων Clear ID FS9500, ο οποίος τοποθετείται κάτω από την επιφάνεια της οθόνης.

   

  Ο νέος αυτός αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, είναι σχεδιασμένος για χρήση σε smartphones με οθόνη OLED. Προορίζεται για χρήση σε συσκευές στις οποίες η οθόνη καταλαμβάνει το σύνολο της πρόσοψής του smartphone και ο κατασκευαστής δεν επιθυμεί να τοποθετήσει αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πλάτη της συσκευής. Ο αισθητήρας βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια της OLED οθόνης, με την λειτουργία του να μην επηρεάζεται από πιθανή μεμβράνη ή γυαλί ασφαλείας που ενδεχομένως θα προστατεύει την οθόνη του smartphone.

   

  Η ίδια η οθόνη OLED του smartphone χρησιμοποιείται ως η πηγή φωτός που θα φωτίσει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, ώστε να το διαβάσει ο οπτικός αισθητήρας CMOS του Clear ID FS9500, μέσω των κενών ανάμεσα στα pixels της OLED οθόνης. Μέσω δύο τεχνολογιών εκμάθησης μηχανής, των "Quantum Matcher" και "PurePrint", όπως τις αποκαλεί η Synaptics, εξασφαλίζεται η σωστή ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος, ακόμα και υπό διαφορετικές συνθήκες εξωτερικού φωτισμού, καθώς και το υψηλό επίπεδο ασφάλειας. Η ανάγνωση του δακτυλικού αποτυπώματος παίρνει μόλις 0,7 δευτερόλεπτα, σε αντίθεση με την τελευταίας τεχνολογίας τρισδιάστατη ανάγνωση προσώπου, η οποία απαιτεί 1,4 δευτερόλεπτα. Σύμφωνα με την Synaptics,  απορρίπτονται το 99% των περιπτώσεων προσπάθειας εξαπάτησης του αισθητήρα, χάρη στην τεχνολογία "PowerPrint", ενώ η κρυπτογράφηση των δεδομένων που αποστέλλονται από τον αισθητήρα προς το smartphone, προσφέρει ακόμα πιο ολοκληρωμένη προστασία.

   

  Η Synaptics αναφέρει ότι η μαζική παραγωγή του νέου αισθητήρα ξεκίνησε σε συνεργασία με πέντε κορυφαίους OEM, τους οποίους όμως δεν κατονομάζει. Μάλιστα αναφέρει ότι σύντομα σκοπεύει να δείξει τον νέο αυτό αισθητήρα σε συσκευή η οποία θα προέρχεται από κορυφαίο κατασκευαστή. Δεν είναι απίθανο η σχετική παρουσίαση να γίνει τον άλλον μήνα στην CES2018.

   

  Synaptics Clear ID In-Display Technology.jpg

   

  Synaptics Clear ID FS9500 Optical In-Display Fingerprint Sensor.jpg

   

  Synaptics Clear ID In-Display Integration.jpg  User Feedback

  Recommended Comments

  Παράθεση

  Η ίδια η οθόνη OLED του smartphone χρησιμοποιείται ως η πηγή φωτός που θα φωτίσει το δακτυλικό αποτύπωμα του χρήστη, ώστε να το διαβάσει ο οπτικός αισθητήρας CMOS του Clear ID FS9500, μέσω των κενών ανάμεσα στα pixels της OLED οθόνης.

  Που σημαίνει 2 πράγματα:

  -Το κινητό πρέπει να είναι "always on" (υπάρχουν τέτοιες λειτουργίες στα smartphone) ,κάτι το οποίο έχει μία μικρή επίπτωση στην κατανάλωση.

  -Σε κινητά που δεν θα ενσωματώσουν την παραπάνω λειτουργία, θα πρέπει να το ξεκλειδώνεις από το power button ώστε να φωτιστεί η οθόνη ή να το κάνεις με double tap. 

   

  Κατά τ'άλλα, καλή φάση.

  • Like 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Ηταν κάτι αναμενώμενο.
  Κατι που η apple ηθελε να βάλει στο 8-Χ και δεν πρόλαβε και αναγκάστηκε να βάλει το απαράδεκτο faceid.

  Η κατανάλωση στην μπαταρία θα είναι αστεία..μιλάμε για 2λεπτα σοτ σύνολο της μπαταρίας.

   

  Link to comment
  Share on other sites
  4 hours ago, tommybertsen said:

   

  -Το κινητό πρέπει να είναι "always on" (υπάρχουν τέτοιες λειτουργίες στα smartphone) ,κάτι το οποίο έχει μία μικρή επίπτωση στην κατανάλωση.

   

   

  H διαφορα κατανάλωση είναι πολύ μικρή. Σε μένα το always on ρολογάκι που έχω μείωσε την αυτονομία 20 λεπτά από της 6 ώρες SOT που είχα στο oneplus 5t. Αν χρησιμοποιηθεί και η λογική που "σβήνει" μεμονωμένα pixel τότε ίσως να μην δούμε σχεδόν καθόλου πτώση. 

  Link to comment
  Share on other sites

  20 λεπτά δεν είναι μικρή διαφορά σε μπαταρίες με 5-7 ώρες SOT πάντως :) Αυτά τα 20 λεπτά μου έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές την διαφορά ;) 

  • Like 2
  • Confused 1
  Link to comment
  Share on other sites

  Το always on ρολογάκι που δείχνει συνέχεια την ώρα προφανώς δεν έχιε την ίδια κατανάλωση με εναν δέκτη που είναι σε standby αλλα whatever.
  εγώ λέω ούτε 5 λεπ΄τα extra.

  Link to comment
  Share on other sites
  On 13/12/2017 at 7:38 AM, tommybertsen said:

  20 λεπτά δεν είναι μικρή διαφορά σε μπαταρίες με 5-7 ώρες SOT πάντως :) Αυτά τα 20 λεπτά μου έχουν κάνει ουκ ολίγες φορές την διαφορά ;) 

  Σε εκείνα τα 20 λεπτά αν είναι τόσο σημαντικά στο 20% βάζεις εξοικονόμηση ενέργειας και σου βγάζει ακόμα ένα +2ωρο SOT μέσα στο νερό ;) 

   

  Μην είμαστε υπερβολικοί υπάρχουν λύσεις για όλα. Και μιλάμε για SOT  5-7 ώρες (με γερή χρήση διαφορετικά πάει 8-9+) που ανάθεμα αν έχει το 5-10% των κινητών στο σύνολο τόσο μεγάλο SOT. Τι να πουν και αυτοί μου βγάζουν 3 ώρες SOT με το ζόρι. Και στο λέει κάποιος που φόρτιζε κάποτε το κινητό 2-3 φορές την ημέρα με την χρήση που κάνει και τώρα μου βγάζει άνετα 1 μέρα με όλα ανοιχτά.

   

  Οπότε ξέρω πόσο σημαντικά είναι αυτά τα 20 λεπτά. Αλλά σε SOT 5-6+ ώρες το να λέμε για 20 λεπτά είναι αστείο πιστεύω :) Νομίζω έπιασες το Point μου. Φιλικά πάντα έτσι συζήτηση γίνεται..

  Edited by BasiliCeLew
  Link to comment
  Share on other sites


  Join the conversation

  You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

  Guest
  Add a comment...

  ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

    Only 75 emoji are allowed.

  ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

  ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

  ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.